Aile ve çocuk eğitimi alan anneler sertifikalarına kavuştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Aile ve Çocuk Gelişim Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan annelere sertifika dağıttı....

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Aile ve Çocuk Gelişim Eğitimi'ni başarıyla tamamlayan annelere sertifika dağıttı.
Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi'nin de katkılarıyla annelere 'Aile ve Çocuk Eğitimi' verdi. 11 Ekim 2011’de başlayan kursta 210 saatlik eğitim gören kursiyerler, sınava tabi tutuldu. Başarılı olan kursiyerlerden 25'i sertifikasına kavuştu. Kursun kapanış ve sertifika törenine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da katıldı.
Sertifika töreni öncesinde kursiyerlerle sohbet eden Başkan Fadıloğlu'na kurs ve kursun verildiği Özgürlük Sosyal Tesisi'yle ilgili düşünceler aktarıldı. Kursun oldukça verimli geçtiğini söyleyen ve Özgürlük Sosyal Tesisi'nin eğitime önemli ölçüde katkı sağladığını vurgulayan kursiyerler, eğitime olan katkılarından ötürü Başkan Fadıloğlu'na teşekkür etti. Fadıloğlu da annelere şu sözlerle seslendi: "Sizler varsınız ki burası var. Bu sosyal tesisleri yapmaktaki kastımız, özellikle çocuklarımızın eğitilmesi. Diğer taraftan da okuma yazması olmayan kardeşlerimizin okuma yazma öğrenmelerini sağlamaktır. Bu tür programlar kaynaşmaya da vesile oluyor. Bu kadar insanı, insan evinde ağırlayamaz."
Çocukların nitelikli yetişmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Fadıloğlu, "Geçmiş dönemlerde yapılan bu hizmetleri biz farklı bir noktaya getirdik. Daha önce yalnızca el beceri kursu çalışıyordu. Fakat biz işin aslının eğitim olduğuna inandığımız için ve öğrenmenin yaşı olmadığı için, çocuklarımızı daha nitelikli bir şekilde yetiştirmek için programlar üretiyoruz. Burada en önemli göre ebeveynler olarak bizlere düşüyor. Bizler çocuklarımıza örnek olacağız. Burada aldığımız eğitimler sayesinde önce kendimizi geliştireceğiz.” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Fadıloğlu, kursiyer annelere sertifikalarını takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz