"Aile ve Kadına Yönelik Şiddet" paneli

Artvin'de, "Aile ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu panel düzenlendi.

Artvin'de, "Aile ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu panel düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Artvin Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Artvin Valiliği ve Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) ile Polis Akademisi Başkanlığı'nın katkılarıyla, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Vali Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Belediye Başkanı Emin Özgün, AÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

AÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tüfekçioğlu'nun oturum başkanlığı yaptığı panelde, AÇÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Karakuş, Artvin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Dr. Şener Özdemir, Polis Akademisi Başkanlığı'nda görevli Dr. Hasan Büker sunum gerçekleştirdi.

Karakuş, kişinin eşine, çocuklarına, annesine, babasına karşı her türlü saldırgan davranışın, eski eş, eski nişanlı, eski kız ya da erkek sevgilinin saldırgan tutumunun aile içi şiddet olduğunu belirterek, "Bunların dışında bağırmak, küfretmek, hakaret etmek, ev içine kilitlemek, hor görmek, tehdit etmek, korkutmak aile içi şiddetin bir başka boyutudur" dedi.

Aile içi şiddete çoğu zaman küçük çocukların da şahit olduğunu ifade eden Karakuş, "Bu durumdan çocuklar da fiziksel ve psikolojik olarak zarar görüyor. Kadına yönelik şiddet, sadece fiziksel şiddet olarak düşünülmemeli. Cinsel, duygusal, ekonomik şiddet de endişe verici boyutlarda" diye konuştu.

Dr. Hasan Büker, Türkiye'de 2000'li yıllar itibariyle suç oranının Avrupa ülkelerine oranla astronomik bir şekilde arttığına dikkati çekerek, çözüm noktasında ise bir gerileme olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Terörle Mücadele Şube Müdürü Dr. Şener Özdemir ise "Suç ve Kültür Penceresinden Şiddete Bakış" konulu sunum gerçekleştirdi.

Panel, Vali Kalkan'ın konuşmacılara plaket sunmasının ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz