Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Komşularımızın zor şartlarda gelip bizden yardım istemeleri münasebetiyle kapımızı, gönlümüzü açtık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Komşularımızın zor şartlarda gelip bizden yardım istemeleri münasebetiyle kapımızı, gönlümüzü açtık" dedi.

Bakan Şahin, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gaziantep 2012 Yılı Değerlendirme 2013 Yılı Planlama Toplantısı"ndaki konuşmasına, 2013 yılının "hayırlı uğurlu" olmasını dileyerek başladı.

"Yeni bir yıla giriyoruz. 'Allah'ın ülkemize, şehrimize, insanlığa, İslam alemine, huzur barış getirdiği bir yılı inşallah geçiririz' diyoruz" diyen Şahin, on yıldan bu yana millete hizmet etme yolculuğunda en büyük yol göstericilerinin vatandaşlar olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Çok gençken başladıkları bu mücadelede artık orta yaşlı insanlar olduklarını aktaran Şahin, "Ama hamdolsun, şükürler olsun, alnımız ak başımız dik. Geçmişimizle övünerek, geleceğimiz için çalışıyoruz" diye konuştu.

2012 yılının bütün dünyada çok zorlu geçtiğini ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2008'deki finans krizi diye Amerika'da başlayan kriz, ciddi bir ekonomik krizle arkasından ciddi bir sosyal krize dönüştü ve her seçimde liderler değişti, partiler değişti. Bu kadar tsunaminin olduğu yerde bölgemize baktığınız zaman, komşulara baktığımızda, özellikle komşularımızın zor şartlarda gelip bizden yardım istemeleri münasebetiyle kapımızı, gönlümüzü açtık. Hepiniz evinizi açtınız. Her türlü desteği veriyoruz. Çünkü biz kardeşler topluluğuyuz. Adem ve Havva'dan gelen bakış açımızla kim zordaysa, kim zor durumdaysa, kimin neye ihtiyacı varsa onu vermek, onunla beraber olmak ve ona yardımcı olmak kültüründen, inancından, imanından gelen bir anlayışın mensupları olarak, gücümüz yettiği ölçüde açık kapı sistemiyle, sayın valimizin birebir takibiyle hem kamplarda hem kamp dışındaki yaşamı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Açlığı, açıklığı gidermeye, onların sıcak yuva bulmasını sağlayamaya çalışıyoruz."

Reklam
Reklam

"Bölgede bu kadar tsunami, bu kadar siyasi zikzaklar" olmasına rağmen şükredilecek çok şey olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Liderimizin sayın Genel Başkanımız başkanlığında son 10 yılda dünyanın en fazla büyüyen ülkesi olduk. Kişi başına en fazla milli gelirini artıran ülkesi olduk. Merkez Bankası döviz rezervini en çok yükselten ülke olduk. İşsizliği en fazla azaltan ülke olduk. Bütün makro dengeler işin çok önemli boyutuydu, çünkü yola çıkarken 'ülkenin kaynaklarını ülkeye harcayacağız, kaynak Türkiye' dedik. 'Güveni ve istikrarı sağladığın zaman, devlet millet kaynaşmasını sağladığın zaman, muhtarınla mahalle temsilcisiyle, vatandaşınla etle tırnak olduğun zaman, sorunun altında kalmazsın, çözümün parçası olursun' dedik.

Geldiğimiz noktada özellikle ülkemizin makro dengede yakaladığı başarıyı artık biz değil, bütün uluslararası kuruluşlar söylüyor ve bu başarının arkasındaki nedeni araştırıyorlar. 'Siz bunu nasıl başardınız' diye. Buradaki en temel şey birbirimize olan güvenimiz, muhabbetimiz, birbirimize olan inancımız olarak görüyorum. Sihirli anahtar bu. Gönülden gönüle geçen köprüleri, gönülden gönüle giden yolları kısa tuttuğunuz zaman, bu inançla yolunuza devam ettiğiniz zaman, niyet hayır olunca akıbette hayırlı oluyor."

Reklam
Reklam

-Gaziantep'teki durum

Şahin, Gaziantep'in ihracatını en fazla artıran il olduğunu anımsatarak, "aşa, işe, ekmeğe, umuda" gelen göçün, harekete ve berekete çevrildiğini ifade etti.

Dışarıdan gelenlerin Gaziantep'in ne kadar büyüdüğünü, ne kadar güzelleştiğini daha iyi fark ettiklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Sonuçta hepimiz bu ekibin bir parçasıyız. Hepimiz görev alanı içerisinde işimizi iyi yapmaktan sorumluyuz. Bakan bakanlığını, vekil vekilliğini, teşkilat teşkilatçılığını, belediye belediyeciliğini, muhtar muhtarlığını yapacak, iyi yapacak. Kimse kimsenin görev alanına girmeyecek ama birbirimizin görevine saygılı olup birbirimizin yükünü hafifletmek ve işini kolaylaştırmak da en temel takım çalışması. Artık 'ben yaptım oldu' anlayışı bitti. Yeni bir dünya düzenindeyiz. İşbirliğini, güç birliğini, koordinasyonu sağlayanlar başarılı oluyor."

Gaziantep'in bir güven ve huzur şehri olduğuna dikkati çeken Şahin, Vali Erdal Ata ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın başta olmak üzere çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Reklam
Reklam

"Buranın üzerine yapılan oyunlar tutmuyor" diyen Şahin, "Çünkü bu toprakların bize bıraktığı miras, oyunları görmek ve daha çok bir araya gelmeyi başarmaktı. İşte bugün il müdürlerimizle beraberiz. Hem yaptıklarımızı anlatmak, hem sizlerden gelen talepler doğrultusunda 2013'ü değerlendirmek, planlamak, takip etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep için yüreklerinde büyük bir aşk ve sevda olduğunu vurgulayan Şahin, "Kim bizimle ne yapmak isterse onunla işbirliği yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Şahin, şehrin sorunlarının çözüm makamlarına doğru iletildiğini ve çözüm makamlarının da bu doğrultuda elindeki kaynağı Gaziantep'e gönderdiğini ifade etti.

Gaziantep'te büyük bir eğitim hamlesine giriştiklerini aktaran Şahin, fiziksel ihtiyaçların yanında eğitimde kaliteyle ilgili de çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda çocuklarına anlatacakları bir başarı hikayesi kalacağını vurgulayan Şahin, "Geriye kalacak bu. Canlar fani gidiyor. İşte sabah ben annemin mezarına gittim, baktım. Karın altında yatıyor. Geriye bir şey yok. Can gidiyor. Ne kadar eser bıraktın, sana verilen makamın hakkını ne kadar doldurdun- Hata, eksik olabilir, hepimiz insanız ama şunu ne kadar yüreğinde hissettin ve bunun için ne kadar gayret ettin. Biz gayretten sorumluyuz. Gayret bizden tevfik Allah'tan diyorum. 2013 yılı hayırlı uğurlu olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

Reklam
Reklam

Daha sonra Vali Erdal Ata, Gaziantep'te sürdürülen kamu yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Toplantı soru cevap bölümüyle basına kapalı devam etti.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz