Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bbp Lideri Destici'yi Telefonla Aradı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi telefonla arayarak, "Şehitlik İslam dininde anlatıldığı gibi vardır ve bunun üzerine bizim bir sözümüz olamaz, yanlış anlaşıldık" dedi.

BBP Lideri Mustafa Destici'nin basında çıkan 'Hükümetin Sivil Şehitlik kavramı yanlıştır' açıklaması üzerine Destici'yi telefonla arayan Bakan Şahin, "Şehitlik İslam dininde anlatıldığı gibi vardır ve bunun üzerine bizim bir sözümüz olamaz, yanlış anlaşıldık" dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Şahin, yaptığı görüşmede, AK Parti hükümetinin 'sivil şehitlik' olarak kamuoyuna akseden konunun yanlış anlaşıldığını belirterek, "Konu kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir. Biz şehitlik kavramı üzerinde hassasız. Şehitlik tanımını değiştirmeye ne hakkımız ne de haddimizin olmadığını biliyoruz. Şehitliğin şahadetin ne olduğu İslam dininde belli. Sayın genel başkanım bu sözün üzerine ayrıca söyleyeceğimiz bir şey olabilir mi, yanlış anlaşıldık" ifadelerini kullandı.

Destici, telefon görüşmesinde Bakan Şahin'e, 'şehitlik' kavramı üzerindeki hassasiyeti ileterek, "Müslüman Türk milletini üzecek, şehitlerin kemiklerini sızlatacak ve Allah'ın gücüne gidecek işlerden uzak durulması gerektiğini, şehitler dışındaki diğer terör mağdurlarına farklı bir sıfatla isimlendirilebileceğini ve mağduriyetlerinin giderilebileceğini" kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'e, "Şehadetinin 3. Yıldönümünde Muhsin Yazıcıoğlu ve Ülküdaşlarını Anma Programı" için Sivas'ta yapılan etkinliğe katılması sırasında Sivas Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ni ziyaret ettiğini anlatan Destici, "Hükümet sivil şehitlik yerine, gerçek şehitlerin arkalarında bıraktıkları yakınlarının problemlerinin çözümüne yönelik konulara öncelik vermesi bizleri ziyadesiyle memnun eder. Örneğin, resmi nikahlı olmayan ancak dini nikahlı olan şehit eşleri var ve sayıları

Reklam
Reklam

çok ta fazla değil ama bunların gerçek evli olduğunu herkes bilmektedir. Bunların ve arkada bıraktıkları çocuklarının da mağdur olmaması için mahkeme kararı ile tescillenerek haklardan yararlanmaları sağlanmalıdır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: