Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Kilis'te:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaşam hakkının önemine değinerek, "Yaşam hakkına saygılı olmak zorundayız. Birbirimizin hakkını korumak zorundayız.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaşam hakkının önemine değinerek, "Yaşam hakkına saygılı olmak zorundayız. Birbirimizin hakkını korumak zorundayız. Eğer bir de karar alma mekanizmasındaysak, üzerimizde büyük bir emanet var. Verilen hukuki altyapıyı uygulayıcıların çok daha hassas uygulaması gerekiyor" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Kilis Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Yusuf Odabaş'tan kentin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, bir gazetecinin "kadına yönelik cinayetlerde artış mı, azalma mı var-" şeklindeki sorusu üzerine, bireyin hakkını ve hukukunu daha çok aramaya başladığını belirterek, "Daha önce kapalı bir toplumduk, sorunlarımız ve bu tür olaylar çok kapalı kalıyordu. Duymuyorduk, görmüyorduk, konuşmuyorduk. Kadına yönelik cinayetler daha görünür oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şahin, bireylerin hakkı ve hukuku geliştikçe bu alandaki sorunların daha çok görünmeye başladığını, medyanın bu olayları daha çok ön plana almaya, 3. sayfa haberlerinin manşet olmaya başladığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bizim için hukuki temeli oluşturmak büyük görevdi. Önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mecliste oy birliğiyle kanunumuzu çıkardık. Bu kanunun çok ciddi bir şekilde kurumlara verdiği yetki var. Hem kolluk kuvvetlerine hem hakimlerimize hem savcılarımıza... Herkese verdiği bir yetki var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bize de çok büyük yetkiler veriyor.

Daha önce 'yetkimiz yok' deniliyordu. Biz her bir birime istediği bütün yetkileri verdik. Dolayısıyla bizim kamu görevlilerimiz, yani bunun içinde kolluk kuvvetimiz var, emniyetimiz var, hakimlerimiz, savcılarımız var. Eğer biz burada bir mücadele yapacaksak, topyekun mücadele etmemiz lazım. Onların da bu konuda yardımına ihtiyacımız var. Bunu bir toplumsal sorun olarak görüp, gerekli yetkiyi kullanarak yaşam hakkını korumak gerekiyor."

Reklam
Reklam

-"İstirham ediyorum; bu işi sahiplensinler"-

Şahin, bütün kamu kurumu görevlilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak çağrıda bulunarak, "İstirham ediyorum; bu işi sahiplensinler. Yaşam hakkı en önemli hak. Kadın olsun, erkek olsun, çocuk olsun. Yaşam hakkına saygılı olmak zorundayız. Birbirimizin hakkını korumak zorundayız. Eğer bir de karar alma mekanizmasındaysak, üzerimizde büyük bir emanet var. Verilen hukuki altyapıyı uygulayıcıların çok daha hassas uygulaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2008'de yayımladığı "kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorundur, gereği yapılmalıdır" şeklindeki genelgeyi anımsatarak, siyasi iradenin, ülkenin liderinin burada bir duruş gösterdiğini kaydetti.

Kendilerine düşenin de bunun altyapısını oluşturmak ve sıfır toleransla süreci yönetmek olduğunu vurgulayan Şahin, "Tabi bu beraberinde büyükçe bir zihinsel dönüşüm istiyor. Akşamdan, sabaha düzelmiyor. Ama gerekli bütün tedbirleri almak ve gayret etmek zorundayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin Mart ayında Gaziantep'te kaybolduktan sonra bir kaç gün önce Kilis'te toprağa gömülü olarak bulunan anne ve oğlunun Gaziantep'te toprağa verileceğini ancak 3 aylık hamile Özlem Özoğlu'nun cenazesinin Kilis Devlet Hastanesi'nde bekletildiğini anımsatması üzerine Bakan Şahin, hukuki sürecin devam ettiğini belirtti.

Kilis Valisi Odabaş'tan konuya ilişkin detaylı bilgileri alacağını ifade eden Şahin, "Bakanlık olarak yapılması gereken ne varsa takipçisi olacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz