Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan 'aile Olmak’ Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bugün yaşanan problemlerin altında parçalanmış ailelerin olduğunu belirterek,...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bugün yaşanan problemlerin altında parçalanmış ailelerin olduğunu belirterek, 76 milyonun aile hukukunu korumak için 'Aile Olmak’ isimli projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında yapılan işbirliği kapsamında Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Toplantı sonrasında basın mensuplarının ‘Aile Olmak Projesi’ ile ilgili sorularını cevaplandıran Şahin, ailelerin birbiri ile vakit geçirmelerini sağlamak adına TOKİ’yle birlikte proje hazırladıklarını söyledi. Bakan Şahin, "Aslında dönüp baktığınız zaman dedenin ve ninenin torunlarını daha çok bir arada gördüğü, özellikle büyük kentlerde, göçün yoğun olduğu yerlerde alternatif barınma modelleri oluşturuyoruz. Mesela bir 3+1 bir sitenin içerisinde bir daire varken, bir taraftan da 1+1 yapıp bir sitenin içerisinde, bahçesinde torununa bakacağı, torunuyla daha çok bir araya geleceği mekanlar oluşturmayı çok önemsiyoruz. Özel sektör ve sivil toplumu da bu anlayışla besleyip, bir bütüncül bakışı hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ailelerin ulaşım ve iletişim alanında daha ucuza seyahat etmeleri adına çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Şahin, “Daha önce hatırlarsanız eğer kırılacak bir şey olduğu zaman ‘dikkat kırılır’ derdik. O paketi taşırken çok dikkat edilirdi. Şimdi ‘Aile Dostu Paketi’ koyduğumuz zaman burada indirim getiriyoruz. Mesela PTT Bank’la şu anda çalışıyoruz. Eğer bir aileye gidecekse bu da ‘Aile Dostu Paketi’ damgası aldıysa, normal bir fiyattan çok daha ucuz bir şekilde bu paket gidecek. Şu anda Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde gönderdiğimiz pakette de 65 yaş üstü gibi, şehit yakını, gaziler, engelliler gibi ücretsiz seyahat hakkı, indirimli seyahat hakları var. Bunlara bir de ‘Aile Paketi’ seyahat hakkını koyacağız. Yani yaşamın her alanında en büyük sorunumuz çekirdek ailelerimizin çoğalması. Büyük ailelerin azalmasından şikayet ediyoruz. Çünkü, ailenin koruyucu önemi çok önemli. Şimdi o etkileşim alanını, aslında doğduğu topraklar, akrabaları, yakın çevresiyle çok daha kolay bir araya gelmek istiyor, talep var. Biz sosyal devlet olarak onu bir araya getirecek bir projeyi hazırlamış olduk. İşi kolaylaştırıyoruz ve cazibeyi artırıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bugün yaşanan birçok sorunun temelinde parçalanmış ailelerin olduğunu belirten Bakan Şahin, “Parçalamadan, daha güçlü bir şekilde kurumu güçlendirmek için de yeni bir anlayışla, dille, gençlere ailenin önemini anlatacak şekilde bu projeyi hayata geçireceğiz” açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: