'Aile yapısı zarar görüyor'

ORDU (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkan Vekili ve Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, Türkiye'de aile yapısının ciddi zarar gördüğünü ve zedelendiğini ifade ederek, "Aile yapımızı ne kadar kendi inanç ve kültür değerlerimize bağlı yetiştirirsek bugün şikayet ettiğimiz konuları kısa zamanda giderme imkanımız olur" dedi.
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Belediye Başkanlığı tarafından kurulan Aile Danışma Merkezi'nin açılış törenine katılan AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, açılış sonrası basın mensuplarının aileye yönelik sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Aile içi şiddet konusunda uzmanların çeşitli araştırmalar yapıp konu ile ilgili farklı çok farklı görüşler ortaya koyduklarını söyleyen Fatsa, "Ama bir gerçek var ki, Türkiye'de aile yapısı ciddi zarar görüyor ve zedeleniyor. Aile içi sevgi, saygı, şefkat gibi önemli değerlerin tahrip olduğunu görüyoruz. Tabi bununla ilgili gerek yasal zeminde gerekse sosyal zeminde çok önemli araştırmalar ve buna çare konusunda insanların gayretleri var. Eğer ki toplumu güçlü kılan sevgi, saygı, hürmet, samimiyet gibi güzel değerleri tahrip edersek öyle zannediyorum ki; aile içinde bir takım olumsuzluklar, toplumda bir takım olumsuzlukların buna paralel olarak da gelişmesini hoşumuza gitmese de görmek mecburiyetinde kalıyoruz. Ben inanıyorum ki toplum, değerlerini sahiplendiği ölçüde bugün konuşulan aile içi şiddet ve diğer aile içi sıkıntılar giderilecek" dedi.

Suça adı karışan çocuk sayısındaki artış konusunda yöneltilen bir soru üzerine Fatsa, aile yapısının güçlü tutulması gerektiğini altını çizerek, "Aile, her şey. Aile yapımızı ne kadar güçlü tutarsak, aile yapımızı ne kadar kendi inanç ve kültür değerlerimize bağlı yetiştirirsek, ben inanıyorum bugün şikayet ettiğimiz konuları da kısa sürede giderme imkanımız olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milletvekili Fatsa, ayrıca Ünye Belediyesi Kadın Meclisi öncülüğünde kurulan ve bir avukat, bir sosyal hizmet uzmanı ile bir psikologun görev yapacağı Aile Danışma Merkezi'nin, toplumuzun temelini oluşturan aile içinde kırgınlık, dargınlık ve şiddetin gerekçelerini ortadan kaldırılmasında önemli hizmet vereceğini söyledi.

Karadeniz'de bir ilk olduğunu belirtilen Ünye Belediyesi Aile Danışma Merkezi'nin açılışına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, İlçe Kaymakamı Selim Çapar, partisinin Ordu İl Meclisi toplantısına katılmak üzere bölgeye gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, il genelinde ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti teşkilat başkanları, belediye kadın meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Döner Çeşme Meydanı'nda bulunan binada hizmet verecek olan aile danışma merkezinin açılışını belediye kadın meclisi üyeleri birlikte gerçekleştirdi. Açılışa katılanlara, sunacakları hizmetlerle ilgili bilgi veren Ünye Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Nurcan Şavran, aile yapısının aksayan yönlerini ortadan kaldırmak için çaba sarf edeceklerini, güçlü bir aile yapısına katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam