“aile Yapısında Meydana Gelen Bozulmalar Toplumu Da Olumsuz Etkiler”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, Aile Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; aile yapısında...

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, Aile Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; aile yapısında meydana gelen bozulmalar toplumu da olumsuz etkilediğini belirtti. Durulan ayrıca daha mutlu ve daha güzel toplumsal bir gelecek için çocukların helal süt ve helal lokma ile beslenmesinin kültürümüzdeki aile yapısında önemli olduğunu belirtti.

Bireyin iyi ya da kötü yetişmesinde ailenin en büyük etken olduğunu da belirten Durulan; “Aile, bireyin doğduğu andan itibaren kendisini içinde bulduğu, toplumun kurallarını öğrendiği, hayata hazırlandığı bir okuldur ve kişilik gelişiminde doğrudan etkilidir. Canlılar içinde en uzun sürede olgunlaşan ve özenle büyüyen canlı insan yavrusudur. Bu yüzden uzun yıllarca korunup, desteklenmesi gerekir. Ancak ailenin sevgisi, şefkati, güvenli ortamı ve rehberliği ile sağlıklı büyüyebilir. Sevildikçe güven duygusu pekişir, desteklendikçe öz saygısı artar. Anlayış gördükçe hoşgörülü olmayı, sorumluluk aldıkça bağımsız davranmayı öğrenir. Farklı işlev ve önceliklere sahip olsa da aile, tarih boyunca tüm toplumlarda var olmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

“KÜLTÜRÜMÜZDE ÇOCUKLARIN HELAL SÜT VE HELAL LOKMA İLE BESLENMESİ ESASTIR”

Sağlam aile yapısına sahip olan kültürümüzde bir takım güzelliklerin devam etmesi için nesillerin yetiştirilmesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan da söz eden İl Müdürü Gönül Durulan, “Kültürümüzde ki aile yapısında; Cennet annelerin ayakları altındadır. Anne başka kültürlerde bu derece bir itibara sahip değildir. Çocukların helal süt ve helal lokma ile beslenmesi esastır. Misafire gösterilen saygı ve hürmet dillere destandır. Evine, köyüne gelen misafir Tanrı Misafiri olarak görülür. Aile sevgi ve şefkat kaynağıdır. Ailede büyüğe saygı, küçüğe sevgi, yoksula, engelliye, kimsesize büyük ilgi vardır. Gelişen teknoloji, toplumda meydan gelen değişme ile birlikte aile yapısında da önemli değişimler meydana gelmiştir. Tüm bu değişme ve gelişmeler beraberinde bazı sorunları getirmiş, aile bağlarında kopmalar başlamış nesiller arasındaki ilişkiler azalmıştır” dedi.

“EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİMLERE BAŞLADIK”

Toplumsal gelişme ve değişimlere uyumun ancak güçlü bir aile yapısı ile sağlanabileceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan açıklamasının devamında “Güçlü bir aile yapısı, güçlü toplum anlamına gelmektedir. Güçlü bir ailenin temeli de sağlıklı evliliklerin kurulması ile gerçekleşebilecektir. Evlilik karşılıklı sevgi ve hoşgörü yeri olduğu kadar aynı zamanda akıl ve mantığın olduğu bir kurumdur. Bu anlamda evlilik kurumunu güçlendirmek amacıyla Bakanlığımız ile Belediyeler Birliği arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde ilimizde de evlilik öncesi eğitimler başladı. Belediyelere evlenmek için başvuranlar, yeni evlenenler ve evlilik çağında olan bireyler için uzmanlarca evlilik birlikteliği için gerekli iletişim, sağlık ve hukuki bilgiler verilmektedir. Bu, bireyleri evliliğe hazırlayıcı, evlilik birlikteliğinde yaşanması olası problemleri çözme ve sorunlarla baş etme becerisi kazandırmaya dönük farkındalık eğitimidir. Bu kapsamda ilimizde bu güne kadar garnizon komutanlığımız bünyesinde ki erlerimiz ve ilçelerimiz de toplantılar düzenlenerek konu hakkında bilgiler verilmiştir. Çocuğu, genci, yaşlısı, engellisi ile biz büyük bir aileyiz. Kimsenin kaybolmasına izin vermeyiz. Kadının ve erkeğin sorumluluğunu iyi bildiği, insan olma değerlerini koruduğu, sağlıklı ve mutlu ailelerin çoğalması dileğiyle tüm ailelerimizin Aile Haftası kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz