Ailece Bodrum-Dakar Turu Yaptılar-Bodrum'dan Dakar'a Yaklaşık 10 Bin 500 Kilometreyi67 Günde Giden Motosiklet Tutkununu Eşi De 5 Aylıkçocuklarıyla Arazi Aracı Ile Takip Etti

Bodrum'dan 5 aylık oğullarını yanlarına alarak Dakar yolculuğuna çıkan Kılıç çifti, ilçeye döndü.

Bodrum'dan 5 aylık oğullarını yanlarına alarak Dakar yolculuğuna çıkan Kılıç çifti, ilçeye döndü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Profesyonel Tur Rehberleri Derneği'nin desteğiyle Bodrumlu Deniz Kılıç, 19 Kasım 2012'de Bodrum'dan Dakar'a motosikletle yolculuğa çıkmıştı. Kılıç'ın eşi Elif Gündüz Kılıç da 5 aylık çocukları Kuzey ile arazi aracıyla eşini arkasından takip etti.

Aynı zamanda tur rehberi olan Kılıç çifti, çocuklarıyla çıktıkları yolculuk boyunca herhangi bir sorun yaşamadan yaklaşık 10 bin 500 kilometre katederek 67 günde Dakar'a vardı. Dakar'dan uçakla İstanbul'a dönen çift, burada bir süre kaldıktan sonra Bodrum'a döndü.

Reklam
Reklam

Deniz Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, seyahatlerinin güzel geçtiğini söyledi. Dünyanın kültürel zenginliklerini görmeyi amaçladıklarını dile getiren Kılıç, yolculuğuna Avrupa ile başlayıp Afrika'da bitirmenin yolculuklarına renk kattığını ifade etti.

Elif Kılıç ise yola çıkarken 5 aylık olan bebekleri Kuzey'in yolculuk boyunca hiç sorun çıkarmadığını vurgulayarak, insanların bu tarz yolculuklara çıkmamak için çocuklarını bahane ettiklerini, çocuğun hiç sorun olmadığını, herkesin hayallerini gerçekleştirebileceğini anlattı.

Yolculuklarının bazı bölümlerini videoya çeken Kılıç çifti, gelecek yıl Sibirya yolculuğuna çıkmayı planladıklarını kaydetti.

Muhabir: Ali Ballı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: