Aileler, Çocuklarının Doktor Olmasını Istiyor

HP’nin yaptırdığı araştırma, Türkiye’deki her 5 aileden birinin, çocuklarının büyüyünce doktor olmalarını tercih ettiklerini ortaya...

HP’nin yaptırdığı araştırma, Türkiye’deki her 5 aileden birinin, çocuklarının büyüyünce doktor olmalarını tercih ettiklerini ortaya koyuyor. Ebeveynlerin en az istedikleri meslekler ise oyuncu, gazeteci ve sporcu.

Araştırmaya göre ebeveynlerin yüzde 22’si, çocuklarının doktor olmasını istiyor. Doktoru yüzde 13 ile bilim insanı ve yüzde 11 ile mühendis izliyor. Ebeveynlerin diğer istekleri ise şöyle sıralanıyor: Grafik tasarımcısı gibi profesyonellik gerektiren meslekler (yüzde 8), mimar (yüzde 8), pilot (yüzde 6), dişçi (yüzde 6), öğretmen (yüzde 5), avukat (yüzde 4), polis (yüzde 3), oyuncu (yüzde 1) ve gazeteci (yüzde 1). Araştırmaya katılan aileler, çocuklarının sporcu olmasını ise istemiyor.

Reklam
Reklam

Bu arada, araştırmaya göre Orta ve Doğu Avrupa’da da ailelerin en fazla istediği meslek doktorluk. Avrupalı ailelerin yüzde 17’si çocuklarının doktor olmasını istiyor. Doktoru 15 ile avukatlık mesleği izliyor. Avrupalı ebeveynlerin en az istedikleri meslekler ise yüzde 2 ile öğretmenlik ve gazetecilik.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: