Ailelerden Emsad’a Ziyaret

Emsad Tiyatro Kulübü Yönetmen ve Oyuncuların Aileleri Emsad’ı (Elazığ Müzik ve Sanat Derneği) Ziyaret Etti.

2.Elazığ Ulusal Tiyatro ve Turizm Festivaline ‘’Yedi Kocalı Hürmüz’’ adlı oyunla katılan ve ilimize üç ödül kazandıran Emsad Tiyatro Kulübü yönetmen ve oyuncuların aileleri Emsad’ı ziyaret etti.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde (01-08 Kasım) Elazığ’da düzenlenen ve jüri üyeliğini Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen tiyatro sanatçılarının yaptığı 2.Elazığ Ulusal tiyatro ve Turizm Festivali dahilinde toplam 16 dalda Nejat Uygur Sanat Ödülleri verilmiş ve etkinlik Türkiye gündeminde geniş yer almıştı.

Reklam
Reklam

Öyle ki, Denizli Belediyesi Elazığ’da ödül alan Denizli ekibine tören düzenlerken, Gaziantep Zirve Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Müdürlüğü Koordinatörü Enes Yılmaz, gösterdiği başarıdan ötürü, drama dalında en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Fatih Kaya'ya Zirve Üniversitesi adına plaket takdim etti.

Elazığ adına aynı başarıyı gösteren Emsad Tiyatro Kulübü ‘’En iyi kostüm ödülü, Nejat Uygur Özel Ödülü ve organizasyondaki başarı sebebi ile jüri özel ödülüne layık görüldü. Yaklaşık altı ay süren provalar ve festival süresince büyük bir özveri ile çalışan Emsad Tiyatro Kulübü oyuncuları haklı gurur yaşarken, ailelerde çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapmak için Emsad’ı ziyaret etti ve çocuklar için böyle bir ortam sağlayan Emsad Derneği Yöneticilerine teşekkür etti.

Emsad dernek başkanı M. Savaş Bal, gösterdikleri özveri nedeni ile Emsad Tiyatro Kulübü Yönetmen, oyuncular ve ailelere teşekkür etti. Bal ailelere yaptığı konuşmada şunları söyledi. ’’Bizler buradaki gençlere yaptığımız toplantı ve kısa brifinklerde her zaman için okul eğitimlerinin öncelikli olduğunu belirtip, aileye, topluma, çevreye, sanata ve sanatçıya karşı tutumlarının nasıl olacağı hakkında bilgiler ve öğütler veriyoruz. Dernekte ders çalışmaları için, yazılı tahta, internet, ders çalışma odası, tiyatro çalışma salonu, müzik çalışma odası ve bunun yanında mutfak dahil tam donanımlı 200 metrekare yer tahsis ederek eğitim ve sanatsal faaliyetlerinin yanında sosyal etkinliklerininde gelişimine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında, tiyatro sanatını yaygınlaştırmak, insanımızın güzel sanatlara olan ilgisini arttırmak, kavgadan uzak, sanatın yarattığı hoşgörü ikliminden faydalanarak, insanlarımız arasındaki birlik ve beraberlik duygularının daha da gelişmesine katkıda bulunmak, iller arasındaki ilişkilerin gelişmesine vesile olmak, yeni Tiyatro oyuncularının yetişmesine zemin hazırlamak, ilimizi bir kültür şehri olarak tanıtmak gibi temel hedeflerimiz var. Sizlerde en az buradaki gençler ve bizler kadar sorumluluk almanız gerekiyor. Lütfen sık sık derneğimizi ziyaret ederek çocuklarınızın nasıl bir ortamda olduklarını, neler yaptıklarını yakından takip edin. Yapacağınız bu ziyaretler çocukların özgüvenini dahada artıracaktır. Dedi.

Reklam
Reklam

Yapılacak olan yeni projeler hakkında bilgilendirildikten ve ikramlardan sonra aile ziyareti sona erdi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: