Ailelerimiz öyle isterdi düğünü yapacağız

Çeyiz yolculuğunda anne ve babalarını kaybeden Mustafa ve Selvi yasta...

Mustafa, 'Meleğim, ilaçla ayakta duruyor, şokta. Sadece 'Annemler uçtu' diyor. Ailelerimizin istediği gibi düğünü yapacağız, çocuklarımıza onların adını vereceğiz' diyor...
Tekirdağ'da salı günü yaşanan bir kaza ve evlilik hazırlığı yapan genç çiftin dramı Türkiye'yi ağlatmıştı. İzmir'den çeyiz getiren dünürlerin aracı, Tekirdağ Limanı'nda arabalı vapurdan çıktıktan sonra denize düştü. Kazada dünürler Ahmet-Zeynep Gülhan ile Vecdet-Aysel Eriş yaşamlarını yitirdi. Eşyanın bulunduğu kamyondan faciayı gören Mustafa ve Selvi çiftinin çığlığı yürekleri titretti. En mutlu güne hazırlanan iki genç de anne ve babalarını yitirmişti. Ödemiş'teki kız evinde yas var. Gelin Selvi Eriş ilaçlarla ayakta durabiliyor.
**SELVİ'YE ANA-BABA OLACAĞIZ**
Ağabey Bilal Eriş, 'Selvi, prensesimiz. Yıllar önce bir kız kardeşimi 14 yaşında kaybettik. Annem-babam ve biz tüm sevgimizi Selvi'ye verdik. Artık Selvi'nin anası da babası da biziz. Onu telli duvaklı gelin yapacağım' diye konuştu. Diğer ağabey Ümit Eriş, 'Kardeşimizi almak için olay yerine gittik. Ama liman kapandığı için bizi almadılar. Gereken işlemler yapılana kadar elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Kamuoyunun desteğini bekliyoruz' dedi.
**BİZE EL SALLAYIP DENİZE DÜŞTÜLER**
Selvi ve Mustafa'nın nikahları kıyılmıştı, 21 Haziran'da düğün vardı. Anne-babasının cenazesi için Konya'da bulunan damat Mustafa Gülhan, olay günü Ödemiş'ten yola çıktıklarını anlattı: 'Annelerimiz yolluk hazırlamıştı. Feribotta çayımızı, kahvemizi içtik, güle oynaya vakit geçirdik. Aracı babam kullanıyordu. Kesinlikle uykusuz, yorgun değildi. Değil bir tabela, feribotun ışığı dahi yanmıyordu. Feribotun en önündeki araç babamın aracıydı. Hemen arkasındaki çeyiz yüklü kamyonla biz vardık. En son bize el salladılar, araçlarına bindiler. Aradan dakikalar geçti, denize uçtuklarını gördük. Kendimizi araçtan nasıl attığımızı bilmiyorum.'
**'ANNEM DÜŞTÜ' DİYE SAYIKLIYOR**
'Bu acıyı anlatacak kelime yok' diyen Uzman Çavuş Damat Mustafa Gülhan şöyle devam etti: Selvi'yle 9 yıldır birlikteyiz. Ona hiç adıyla hitap etmedim. O benim gülüm, meleğim. Şu an kendinde değil. Sadece iki kelime söyleyebiliyor, 'Annem düştü'. Bundan sonra birbirimizin her şeyi olacağız. En kısa zamanda Selvi'nin yanına gideceğim. Düğünümüzü onların istediği gibi yapıp yuvamızı kuracağız. Anne ve babalarımızın ismini evlatlarımızla yaşatacağız.
**İhmal var mı?**
Kazaya ilişkin ihmal iddiaları da inceleniyor. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek 'Çalışmalar iki yönlü yürütülüyor. Birincisi işi adli yönden cumhuriyet başsavcılığı yürütmekte. Kazayla ilgili kusuru veya ihmali olan kişi veya kişiler varsa gerekli değerlendirmeler adli makamlarca yapılacak. İkincisi, işin idari yönü.
Müfettiş talebinde bulunduk, teknik heyet çalışmakta' dedi.
Anahtar Kelimeler: