“ailelerimiz Son Kalemizdir”

Gemlik Belediyesi’nin Ramazan ayı programına katılan Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Eşinizle yarışarak, rekabet ederek, inatlaşıp, didişerek...

Gemlik Belediyesi’nin Ramazan ayı programına katılan Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Eşinizle yarışarak, rekabet ederek, inatlaşıp, didişerek aile kurtulmaz. Karşılıklı hoşgörü, sevgi, saygı, samimiyet ve tebessümle, konuşarak aile kurtulur. Ailelerimiz bizim son kalelerimizdir. Onu koruyalım” dedi.

İskele Meydanı festival alanında organize edilen Ramazan söyleşilerinde Yazar Vehbi Vakkasoğlu ailenin önemi hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı’nın izlediği söyleşi yoğun ilgi gördü. Vakkasoğlu, sevgi, saygı, hoşgörü, aile olmanın erdemleri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunurken, “Tebessüm en büyük sadakadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Özellikle hanımlar ve anneler şefkat kahramanlarıdır” diyen Vakkasoğlu, öncelikle annelerin yüreklerini açması gerektiğini vurguladı. Vakkasoğlu, “Sevgi azalmamalı. Aile ortadan kalkmamalı. Dünya bu kadar katılaşmamalı. Anne yüreği de giderse kalır mı aile? Bu sebeple içimize, yüreğimize, derinimize samimiyetle bakalım. Sevgiyi, saygıyı, tebessümü ben demiyorum, bunu Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) sünnetidir” dedi.

Eşlere mutlu bir aile adına tavsiyelerde bulunan Vehbi Vakkasoğlu, özellikle bayanlara yönelik olarak, “Eşinizle yarışarak, rekabet ederek, inatlaşıp, didişerek aile kurtulmaz. Karşılıklı hoşgörü, sevgi, saygı, samimiyet ve tebessümle, konuşarak aile kurtulur. Ailelerimiz bizim son kalelerimizdir. Onu koruyalım. Batı da karı koca yemek yiyip, herkes yediğini ödemekte. Biz bu durumlara düşmeyelim” diye konuştu.

Ramazan ayını sevginin, affın, günahlarda arınmanın mevsimi olarak nitelendiren eğitimci yazar Vakkasoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ve Mevlana Celalettin Rumi’nin yaşamından kesitler sunarak konuşmasını renklendirdi. Müslüman’ın Müslüman’a üç günden daha uzun süre küsmemesini Hz. Muhammed’in yaşamından kesitler ve sözleriyle ifade eden Vakkasoğlu, “3 günlük kısa dünya kavgaya küslüğe değmez. Biz gönlümüze hangi tohumu ekmişsek onu biçeriz. Gönül tarlalarımıza hangi tohumları ektik? Buna bakalım. Sevgiyi, hoşgörüyü, tebessümü ekersek, onu biçeriz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Vakkasoğlu’na çiçek sunup, teşekkür konuşması yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz