Ailelerin tütün savaşı kanlı bitti, 1 ölü

İzmir´in Çamdibi semtindeki pazar yerinde, bir gün önce açıkta tütün satışı nedeniyle tartışan iki aile arasında yeniden kavga çıktı

Tabanca, bıçak ve demir çubukların kullanıldığı kavgada, Adnan Kılınç hayatını kaybetti, kardeşi Burhan Kılınç ağır yaralandı.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Ailelerin-tutun-savasi-kanli-bitti-1-olu/613164/)
Olayın ardından kavganın diğer tarafı N.A. , V.A. ile V.A. yanlarına aldıkları eş ve çoçuklarıyla kaçarken polisle yaşanan kovalamaca sonunda yakalandı. Kamyonet tipi araçta bulunan 9´u çocuk 2´si kadın 16 kişi emniyete götürüldü.
Olay, bugün saat 07.30 sıralarında Burak Reis Caddesi ile 5121 sokak kavşağında meydana geldi. Her ikisi de pazarlarda açıkta tütün ve tütün mamülleri satışı yapan Bitlisli 40 yaşındaki Adnan Kılınç ile Diyarbakırlı N.A. ve yakınları arasında dün (çarşamba) Bornova Naldöken pazaryerinde, satış yeri yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümeden önlenmesinin ardından taraflar bu kez Çamdibi pazarında yeniden karşı karşıya geldi.
**SOKAK KAVGASI YAŞANDI**
N.A. ile yakınlarının, Adnan Kılınç´ın buradaki işyerinin yakınına tezgah açması üzerine iki aile arasında yeniden tartışma çıktı. Bu kez tabanca, bıçak ve demir çubukların da kullanıldığı sokak kavgasında, vuralan Adnan Öztürk olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan kardeşi 37 yaşındaki Burhan Kılınç ise, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ne kaldırıldı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
**AİLECE KAÇARKEN YAKALANDILAR**
Olayın ardından N.A. ile erkek kardeşleri V.A. ve V.A., yakında oturan ailelerini 35 BCL 21 plakalı hafif ticari tipi araca bindirerek kaçmaya başladı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusurnda aracı takibe başlayan polislerle katil zanlıları arasında kovalamaca yaşandı. Bostanlı semtine kadar devam kovalamaca sonunda araç durduruldu. Araç içerisinden 9´u çocuk 2´si kadın toplam 16 kişi çıktı, demir çubuklar ele geçirildi.
Zanlılardan yaşları büyük olan 7 kişinin sorguya alındığı, cinayette silahı kimin kullandığının belinlenmesi için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
DHA