Ailelerinden 14 bin kilometre uzakta karne sevinci yaşadılar

Son 60 yılın en büyük kıtlığını yaşayan Somali'den, başvuru yapan 10 bin öğrenci arasından seçilerek...

Son 60 yılın en büyük kıtlığını yaşayan Somali'den, başvuru yapan 10 bin öğrenci arasından seçilerek Türkiye'ye getirilen, 20 değişik ilde lise ve üniversitelere yerleştirilen Somalili 354 öğrenci, ilk dönem sonu karnelerini aldı.

Malatya Özel Rahime Batu Lisesi'nde eğitim alan 12'si törenle karnelerine kavuştu. Malatya'da eğitim gören Somalili öğrencilerden Abdı Nasır Mohamed Aden, Abdı Samad Abdırızak Jama 'takdir' belgesi, diğer 9 Somalili öğrenci de teşekkür belgesi aldı. Aynı zamanda ilk kez 'karne' kavramı ile de tanışan öğrenciler, sevinçlerini, kendilerinden 14 bin kilometre uzakta yaşayan aileleri ile paylaşamadı.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Ufuk Ercul, yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez Somalili öğrencilere karne vererek farklı bir heyecan yaşamalarına ortak olduklarını söyledi. Somalili öğrencilerin Malatya'ya ilk geldiklerinde muhtaç durumda olduklarını anlatan Ercul, "Ayaklarında kötü bir terlik, rengi solmuş bir elbise, ürkek ve şaşkın bakışlar içindeydiler. 4 ay sonunda artık öz güvenleri var. Çok mutlular. Oyun oynuyor, kar ile tanışıyorlar.'' dedi.

Türkiye'nin Somali'ye yapılan yardımlar konusunda uluslararası başarıya imza attığını vurgulayan Ercul, kendilerinin de bunun bir parçası olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, ''Bu bizim için bir şereftir. Kısa sürede gösterdikleri başarı dolayısıyla öğrencileri tebrik ediyorum. İkinci dönemde de aynı başarıyı ve gayreti göstermelerini bekliyorum. Çocukların başarılarından dolayı iki günlük Gaziantep ve Kahramanmaraş gezisi düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Müdür Ercul, Somalili öğrencilere karnelerini dağıttı.

Abdul Nasr Mohamed Aden, karne aldığı için mutlu olduğunu ifade etti. Türkiye'de çok mutlu olduğunu belirten Abdul Nasr, öğretmenlerinin kendilerine çok yardımcı olduklarını kaydetti. Abdı Samad Abdırızak Jama da yarı yıl tatilinde Türkiye'nin farklı yerlerini gezeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz