Ailenin Avukatı, Davulcu Olayı İçin Soykırım Soruşturması İstedi

Malatya’da davulcu ile Alevi aile arasında çıkan kavga sonrasında gelişen olaylar için ailenin avukatı, soruşturmanın...

Malatya’da davulcu ile Alevi aile arasında çıkan kavga sonrasında gelişen olaylar için ailenin avukatı, soruşturmanın soykırım ve katliam suçu olarak açılmasını istedi.

Doğanşehir’in Sürgü kasabasında davulcu ile kavga etmeleri sonrasında bir grup tarafından evleri saldırıya uğrayan ailenin avukatı Av. Ali Hamamcı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, olayın hukuki süreci hakkında bilgi verdi.

Av. Hamamcı, çıkan olay nedeniyle sanık hakkında mala zarar verme iddiasıyla soruşturma açıldığını belirterek, bunu kabul etmediklerini, sanık ile sanıklar hakkında TCK 77'nci maddesindeki insanlığa karşı suç olarak soruşturmanın açılmasını istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ali Hamamcı, ailenin kesinlikle bir Alevi-Sünni çatışması çıkartma niyetinde olmadığını belirterek, "Bunun bir vahşet olduğu, bir katliam olduğu ve bir soykırıma girişim hareketi olduğunu düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığı, olaya müdahalede geciken jandarma, soruşturmayı açmakta geciken adli makamlar hakkında suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: