Ailenin cinayet kuşkusu otopsi yaptırdı

GİRESUN (İHA) - Giresun'un Görele İlçesi'nde 4 gün önce trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve bir süre Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu'nun da makam şoförlüğünü yapan Hasan Akkaya'nın ailesi, olayın kaza değil cinayet olduğunu iddia ederek otopsi yapılmasını istemesi üzerine, Akkaya'nın mezarı açılarak otopsi yapıldı.

8 Ocak 2007 akşamı ilçenin Sahil Caddesi Görele Balıkçı Barınağı önünde yolun karşına geçmeye çalışan Hasan Akkaya'ya (30) plakası tespit edilemeyen bir araç çarpmış ve vücudunun bir kısmı parçalanan Hasan Akkaya olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından ailesi, trafik kazasını şüpheli bularak cinayet iddiasıyla Hasan Akkaya'nın cesedine otopsi yapılması için Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Aile fertlerinin başvurusu ve Akkaya'nın bir süredir bir tarikata üye olduğu ve bu tarikattan ayrılmasına izin verilmediği için öldürülmüş olabileceğinin iddia edilmesi üzerine savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında mezarı açılarak otopsi yapılırken, yapılan otopside Akkaya'nın, trafik kazası sonucu öldüğü ve vücudunda araç lastiği izlerinin bulunduğu belirlendi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Akkaya'nın ölümüne neden olan ve plakası belirlenemeyen aracın bulunması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.