“ailenin Önemi” Öykü, Resim Ve Deneme İle Anlatılacak

Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile haftası etkinlikleri çerçevesinde “Ailenin Önemi” temalı...

Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Aile haftası etkinlikleri çerçevesinde “Ailenin Önemi” temalı ödüllü resim, öykü ve deneme yarışması düzenleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 13-19 Mayıs Aile Haftası etkinleri kapsamında düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren İl Müdürü Adnan İpekdal, yarışmaya başvuruların dün itibariyle başladığını belirterek, Toplumun temelini oluşturan ‘aile’ kavramına dikkat çekti.

Müdür İpekdal, yarışmaya son başvuru tarihinin 24 Mayıs, olduğunu ifade ederek, “Aile kurumunun önemi konusunda sosyal bir duyarlılık oluşmasına katkıda bulunmak ve ‘aile’ kurumuna çocuklar ve gençlerin gözüyle bakabilmek, gençlerin aile kurumundan beklentilerini, aile kurumunun gençler için ifade ettiği anlam ve önemi tespit etmek amacıyla böyle bir yarışmayı planladık. Yarışmada dereceye giren eserlerin kitap halinde yayınlanması öngörülmektedir. Ortaokul, lise ve üniversitelerdeki tüm öğrencilerimizin kendi kategorisindeki yarışmaya ilgi göstereceklerini umuyor, veli ve öğretmenlerinin gençlerimizi bu yarışmaya katılmaları konusunda teşvik etmelerini bekliyor, yarışmanın Türk ailesinin güçlenmesine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“Yarışma, üç ayrı kategoride ve üç ayrı dalda düzenlenmiştir, Ortaokul resim kategorisi, lise öykü ve üniversite de deneme kategorilerinde hünerlerini sergileyecekler” diyen müdür İpekdal, “Ortaokul ve lise öğrencileri, yarışmaya sunacakları eserlerini okul müdürlükleri aracılığı ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine ulaştıracak. İlçe milli eğitim müdürlükleri de bir komisyon marifeti ile her İlçeden en fazla iki eser tespit ederek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne göndereceklerdir. Üniversite öğrencileri ise ordu@aile.gov.tr adresine elektronik posta yoluyla göndererek veya doğrudan Ordu Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Akyazı Mah. Org. İbrahim Fırtına Bulvarı No: 30 Ordu adresine şahsen teslim ederek yarışmaya katılmış olabilecekler. Ön elemeden geçerek il ve ilçeden gelen eserler il’de oluşturulacak jüri heyetince değerlendirilecektir” İfadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: