"Ailesel Akdeniz Ateşi Ve Kastamonu" Projesi

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü proje birimi tarafından "Ailesel Akdeniz Ateşi ve Kastamonu" projesinin yürütüldüğü bildirildi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü proje birimi tarafından "Ailesel Akdeniz Ateşi ve Kastamonu" projesinin yürütüldüğü bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ailesel Akdeniz Ateşi hastalığının en sık görüldüğü 6 ilden birinin Kastamonu olduğu belirtildi. Açıklamada, hastalığın ilde önemli bir sağlık sorunu olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi: "Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizin sağlık sorunlarına çözümler getirmek, sağlığın geliştirilmesi adına önemli adımlar atmayı ilke haline getirmiş bir kurumuz. Hekimlerimiz ve hastanelerimizin teknik donanımları Ailesel Akdeniz Ateşi hastalığının teşhisini koymak için yeterli donanıma sahiplerdir. İlimizde bulunan hekim ve hastanelerde teşhis konulacak Ailesel Akdeniz Ateşi Hastalığı ile ilgili il dışı sevkler en aza inecektir. Projemizle hekimlerimizin farkındalıklarını artırarak erken tanıya yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Böylece halkımızın ve ülkemizin ekonomisine de katkı sağlayacağımızı düşünmekteyiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: