Aima’nın Keman-viyola Masterclass Konserine İlgi Büyük Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’nin (AİMA) 15. yılına ait yaz...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisi’nin (AİMA) 15. yılına ait yaz dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlenen keman ve viyola kursuna katılan 20 öğrenciyle birlikte kemanda; Andrej Bielow, Lukas David, Çiğdem İyicil ve viyolda; Ruşen Güneş’in verdiği masterclass konseri büyük ilgi gördü.

Önceki gün, Ayvalık Belediyesi’ne ait Cunda-Alibey Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayan ve 200 sanatseverin katıldığı konserde klasik müziğin en zor parçalarını başarıyla seslendiren 20 öğrencinin performansı dakikalarca alkışlanırken, dünyaca ünlü keman virtüözü Andrej Bielow’un performansı ise seyirciler tarafından 3 kez sahneye çağrılarak ayakta alkışlanarak takdir buldu. Kısa bir süre önce AİMA’nın düzenlediği Akademik Şenlik Müziği Yarışmasının birincisi Hasan Savaş, ikincisi Fati Fehmiju ve üçüncüsü Şükret Gökay adlı genç sanatçılar dereceye giren bestelerini salonu dolduran müzik severlere sundu.

Reklam
Reklam

Dereceye giren bu 3 öğrenci ödüllerini AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali’nin elinden alırken, konser gecesinin son bölümünde ise; viyolada Ruşen Güneş, keman da Andrej Bielow, Lukas David ve Çiğdem İyicil tek tek sahneye gelerek birbirinden başarılı performanslarını seçkin müzikseverlerle paylaştı. AİMA’nın unutulmaz masterclass konserinde; Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, ATO yöneticisi Halil Kantarcı, Fatma Kürşat ve çok sayıda seçkin konuk izleyicilerin arasında yer aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: