Airbag hırsızı güvenlik kamerasına yakalandı

Kadıköy'de girdiği araçların direksiyon airbaglerini çalıp çeşitli illerdeki oto yedek parçacılarına sattığı öne sürülen zanlı...

Kadıköy'de girdiği araçların direksiyon airbaglerini çalıp çeşitli illerdeki oto yedek parçacılarına sattığı öne sürülen zanlı yakalandı. Bir gecede ortalama 10 araca girip airbaglerini kısa sürede söken azılı hırsızın, kokain bağımlısı olduğu ve uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yaptığı belirtildi.
İstanbul’da özellikle Kadıköy bölgesinde girdiği otoparklardaki araçların airbaglerini çaldığı öne sürülen Ahmet K. (36) Şişli’de uygulama yapan polis ekiplerince yakalandı. Üzerinden sahte kimlik çıkan Ahmet K., daha önceden kendisini tanıyan polis memurlarınca teşhis edilince foyası da ortaya çıktı.
Güvenlik taramasında gerçek kimliği ve Kadıköy’deki birçok hırsızlığın aranan zanlısı olduğu ortaya çıkan Ahmet K. gözaltına alındı. Kokain bağımlısı olduğu belirtilen Ahmet K.’nın, kelebek camını kırdığı otomobillere girerek kısa sürede direksiyon airbaglerini söktüğü ve bir gecede 8-10 civarında aracı soyarak, çaldığı malları ertesi gün kargo ile Adana ve Ankara’ya gönderdiği belirlendi. Araçların camını kırma işlemi sırasında elinde kesikler oluşan Ahmet K.’nın 100’den fazla olaydan arandığı ve 60 olayda kan ve parmak izi bıraktığı öğrenildi.
Tanesi ortalama 800 TL olan airbagleri piyasa değerinin çok altında satan Ahmet K.'nın Adana ve Ankara'da anlaştığı oto parçacılarına bu ürünleri kargo ile gönderdiği ortaya çıktı. Girdiği araçları binaların oto parkından seçen zanlının bir ayda aynı araca iki defa girip airbagini çaldığı güvenlik kamaralarınca da görüntülendi. Emniyet yetkilileri Ahmet K.'nın Adana ve Ankara'nın dışında başka şehirlerdeki oto parçacılarıyla da iş birliği yaptığını değerlendiren polis ekipleri, kargo bilgilerinden airbagleri satın alanlara ulaşmaya devam ediyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Masası'nda ifadesi alındıktan sonra işlemleri tamamlanan zanlı İstanbul Adliye'sine sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz