Airbus ilk Ortadoğu uçuşunu gerçekleştirdi

DUBAİ (İHA) - Dünyanın en büyük yolcu jet uçağı olan Airbus A380 Superjumbo, Ortadoğu'ya ilk uçuşunu bugün Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) düzenlenecek bir havacılık gösterisinden bir gün önce Dubai'ye gerçekleştirdi.

Gövdesinde ulusal havayolu şirketi Emirates'e ait ulusal bir logoyu, kuyruğunda Birleşik Arap Emirliklerinin bayrağını taşıyan bir adet beyaz A380, lüks gemi şeklindeki Burj Al- Arab Oteli'ni de içeren kıyı sınırları üzerinden uçarken görüntülendi. Emirates Havayollarından yapılan açıklamada, şirketin 45 adet A380 siparişinin ilk partisini teslim alacağı 2007 tarihi itibariyle A380 masif jetin Dubai semalarında tanıdık bir görüntü haline geleceğini belirtti. Airbus ve dünyanın en büyük yolcu uçağı müşterisi Emirates Havayolları, A380'i Pazar günü açılacak olan Dubai Air Show'a getirtmek için birlikte hareket ettiler.

Reklam
Reklam

Emirates Havayolları açıklamasında ayrıca, uzun menzilli üç sınıflı 489 kişilik, orta menzilli üç sınıflı 517 kişilik ve orta-menzilli iki sınıflı 644 kişilik olmak üzere üç tip A380 sipariş ettiğini bildirdi. Emirates'in A380F'leri ise üç-güverteli 150 ton kapasiteli ve 10.400 kilometre menzilli kargo uçakları olacak. A380'ler Singapur Airlines, Quantas ve MAS gibi kilit müşterilerin ülkeleri olan Singapur, Avustralya ve Malezya'ya ilk kez düzenlenen bir turu da henüz tamamladılar. Airbus şu ana kadar A380 için 150 'den fazla sayıda sipariş ve 100 kadar da opsiyon aldı. Diğer A380 müşterileri arasında Qatar Havayolları, Abu Dhabi's Etihad Havayolları, Güney Çin ve Tayland Havayolları bulunuyor.