Ajax-Fenerbahçe maçı öncesi olay!

Bu akşam UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Ajax-Fenerbahçe maçı öncesinde Amsterdam'da olaylar çıktı.

Hollanda'da polis, bir Fenerbahçeli taraftarı gözaltına almak isteyince ortalık karıştı.

Amsterdam'da gruplar halinde dolaşan sarı lacivertli taraftarlardan bazıları Dom meydanında bulunan bisikletleri devirince burada yaşayan Türkler, "Yapmayın" uyarısında bulundu.

Bu uyarının ardından iki grup arasındaki ortam gerildi ve kavga çıktı.

Dom meydanı yakınlarında bulunan atlı ve köpekli polisler bunun üzerine Fenerbahçeli taraftarlara müdahale edince ortalık bir anda karıştı. Sarı lacivertliler, kendilerine karşı güç kullanan polislere civardaki kafeteryalarda bulunan masa ve sandalyeleri fırlatarak karşılık verdi.

Reklam
Reklam
[Aziz Yıldırım'dan Ajax maçı öncesi son dakika kararı!](https://www.mynet.com/aziz-yildirim-ajax-macina-gitmekten-vazgecti-88511-myspor)

Dakikalarca süren olaylar sırasında çok sayıda kişi hafif şekilde yaralandı.

[Dirk Kuyt'tan Fenerbahçe'ye ziyaret!](https://www.mynet.com/dirk-kuyttan-fenerbahceye-ziyaret-88512-myspor)

**AJAX TARAFTARLARI FENERBAHÇE DERNEĞİ'NE SALDIRDI

Bu arada, ev sahibi Ajax'ın taraftarları, Fenerbahçe Kulübü'nün Amsterdam'da Doctor H. Colijnstraat** sokağında bulunan dernek binasının duvarına ayrımcılık içeren sloganlar yazdı. Hollanda'da yaşayan bir Türk'ün Twitter adresinden yayınlamasıyla ortaya çıkan fotoğraflar ülkedeki haber sitelerinde de anında yayına konuldu. 'Ajax Yahudileri Fener'i öldürecek' mesajının duvarlara yazıldığı belirtildi.


Ajax'tan nefret etmiyoruz'
Basına sızan fotoğrafları çeken Türk taraftar Ferhan Başaran, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Aslında benim düşüncem iki takım taraftarlarının barışçı bir şekilde bu maçı bekledikleri şeklinde. Biz Ajax'tan nefret etmiyoruz. Hatta derneğimiz binasına Johan Cruyff'a yakalandığı berbat hastalıktan kurtulması için acil şifa dileyen bir pankart astık."

Reklam
Reklam

İşte sosyal medyadan gelen bazı tepkiler: