Ak Aprti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'den Bitlis'teki Saldırıya Kınama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis'te yaşanan terör olaylarını nefretlşe...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis'te yaşanan terör olaylarını nefretlşe kınadıklarını belirtti.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, terör örgütü mensuplarınca Ortakapı köyündeki askeri birliğe düzenlenen saldırıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Kiler, 3 geçici köy korucusunun şehit olduğu, 1 asker ile 3 korucunun da yaralandığı saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti. Kiler, Bitlis'te yaşanan terör olayının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Kiler, “ Vatandaşlarımızı korumak için canlarını feda edercesine mücadele eden güvenlik görevlilerimizin canına kasteden, insanlıktan nasibini almamış kişilerin yaptığı saldırılar karşısında tek yürek olarak en güzel cevabı vereceğiz. Terör olayları birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Kaldı ki terör örgütünün hain planları hiçbir zaman gerçekleşmeyecek ve akıttıkları kanda kendileri boğulacaktır. Milletimiz bu olayların üstesinden mutlaka gelecektir. Acımız ne kadar büyük olursa olsun asla umutsuzluğa kapılmayacak, hainlerle mücadele kararlılığımızı arttırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Kiler, AK Parti iktidarı döneminde bölgede birçok yatırımın yapıldığını ve bölgenin kaderinin değiştiğini belirterek, "Gerek demokratik hak ve özgürlüklerde gerekse sosyal ve ekonomik alanlarda çok mesafeler kat ettik. Yapılan çalışmalardan rahatsız olanlar bölgenin gelişmemesi için her şeyi yapmak istemektedir. Son günlerde girdikleri mücadelelerde başarılı olamayan ve kurdukları hain planlarda kendileri bozguna uğrayan eli kanlılar okullarımıza saldırı düzenleyerek, öğretmenlerimizi kaçırarak başarılı olacaklarına inanmaktalar. Bu vatanın evlatları öğretmenlerine, okullarına ve askerlerine her zaman sahip çıkmış ve çıkmaya devam edecektir. Biz barış ve huzur derken onlar savaş ve kandan medet ummaktadır. Kalbinde iman dolu olan aziz milletimiz hiçbir zaman zalimlere karşı mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Dünyanın hiçbir yerinde terörle sonuca ulaşan olmamıştır. Terörün dışarıdan destek bulamadığı zaman başarılı olması da mümkün değildir, ülkemizde de olamayacaktır. Yapılan şuursuzca saldırıların arkasında olan dış mihraklar, taşeron olarak kullandıkları terör örgütüne destek oldukları müddetçe haklı olduğumuz davadan asla vazgeçmeyeceğiz. Milletimizin yüreğine bu acıları düşürenler yaktıkları bu ateşte kendileri yanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Karanlık ve hain güçler er ya da geç cezalarını çekecektir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: