Ak Kadınlar Emek Mahallesi Kadınlarıyla Buluştu

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve Ak Parti Odunpazarı Kadın Kolları üyeleri Emek Mahallesi’nde...

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve Ak Parti Odunpazarı Kadın Kolları üyeleri Emek Mahallesi’nde toplantı düzenledi.

Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Çetin ve Yönetim kurulu üyeleri, düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Koca, hükümet olarak yaptıkları faaliyetleri anlatarak, “Ak Parti döneminde 1 milyon anneye okula giden çocukları için 2 milyar lira burs ödemesi yapıldı. Kadınımızın daha güçlü olması için anayasa değişikliği yapılarak pozitif ayrımcılık ilkesi getirildi. Çalışan kadınlarımıza, çalışmalarına mani bir rahatsızlığın olması halinde kendilerine sürekli iş göremez aylığı Ak Parti döneminde bağlanmaya başlandı. Yine Ak Parti döneminde çalışan kadınlarımızın vefat etmesi halinde eşleri, çocukları veya anne yakınlarından hangisi hak sahibiyse onlara ölüm aylığı bağlanmaya başlandı. Hatta ölüm aylığı alan kız çocuklarının, evlendiklerinde, aldıkları aylıkların iki yıllık tutarını evlenme ödeneği olarak peşin almalarını sağlandı. Yine Ak Parti döneminde çocuk sahibi olmayan evli çiftlerin, genel sağlık sigortası kapsamında, tüp bebek tedavisinden yararlanmalarına imkan sağlandı. Kadınlarımızın güçlenmesi için Ak Parti kendisine ne düşüyorsa bu güne kadar yaptı bundan sonrada yapmaya devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Çetin ise, genel bir demokratikleşmeyi benimsediklerini belirterek “Ak Parti bütün toplum kesimlerinin her türlü meselesini siyasetin konusu yapmış, genel bir demokratikleşme çerçevesinde temel sorunların çözülebilmesi için uğraşmıştır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: