Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur ne demek? Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur ne demektir?

Atasözleri ve deyimler çoğu zaman kaynağını gerçek bir durumdan alan ancak bunu gerçek dışı bir şekilde ifade eden sözlerdir. Birleşik fiiller ise ifade etmeyi kolaylaştıran sözlerdir ve deyimlerde de kullanılırlar. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller hayatın her alanında kullanılan ve ifade yeteneğini arttıran sözlerdir. Bu sözlerden biri olan Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur, TDK sözlükte ne anlama gelir? Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Reklam
Reklam

Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur Ne Demek? Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur TDK sözlük anlamı nedir?

  • Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. kimin ne olduğu deney veya sınav sonunda anlaşılır anlamında kullanılan bir söz

Ak koyun kara koyun geçit başında belli olur ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

ak akçe kara gün içindir ak dediğine kara demek ak gün ağartır, kara gün karartır
ak koyunu gören içi dolu yağ sanır ak koyunun kara kuzusu da olur ak köpeğin pamuk pazarına zararı vardır
ak sakaldan yok sakala gelmek akı ak karası kara akı karası geçitte belli olur
akla karayı seçmek
Anahtar Kelimeler: