Ak Masa'ya 2012 Yılında 4 Bin 868 Kişi Başvurdu

Çubuk Belediyesi’nce, halkın belediyecilik hizmetlerinden daha rahat faydalanması amacı ile başlatılan Ak Masa uygulamasına bir...

Çubuk Belediyesi’nce, halkın belediyecilik hizmetlerinden daha rahat faydalanması amacı ile başlatılan Ak Masa uygulamasına bir yılda 4 bin 868 kişinin başvurduğu bildirildi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından yapılan açıklamada, Ak Masaya 12 aylık bir süre içerisinde bin 18 kişinin telefonla, 2 bin 203 kişinin şahsen, 384 kişinin internet, 69 kişinin sesli mesaj, 5 kişinin fax ve bin 189 kişinin ise kurum için yazışma ile başvuruda bulunduğunu belirtti.

Başvuruda bulunanlardan 4 bin 433 kişinin işlemlerinin tamamlandığını, 435 vatandaşın dilekçelerinin ise planlanarak bölgesel çalışmalarla ve projelerle giderilmesi yoluna gidildiğini kaydeden Başkan Özden, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“12 aylık dönemde en çok başvuru Zabıta Müdürlüğü'ne yapıldı. Zabıta Müdürlüğü'ne işlem, istek ve şikayetler için bin 697 vatandaş başvuruda bulunurken bin 160 başvuru ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırayı bin 13 başvuru ile Fen İşleri, dördüncü sırayı ise bin 2 başvuru ile Sağlık İşleri Müdürlüğü aldı. Belediyeye gelen vatandaşlar Ak Masa sayesinde başvurularını daha rahat halledebiliyor. Vatandaşlardan bire bir, dilekçe telefon ya da e-mail yoluyla gelen istek ve şikayetlerinin sonuçları yapılan işlemlerden sonra bizzat görevli personel tarafından aranarak vatandaşa sonucu hakkında haber veriliyor. Böylece vatandaşlar belediyede saatlerce beklemekten kurtuluyor.”

Halkın şikayetlerinin çözülmesi için oluşturulan Ak Masaya gelen 4 bin 868 şikayet bilgisayar ortamında kayıt altına alarak ilgili birimlere iletildiğini anlatan Başkan Özden, geçtiğimiz yıllara oranla istek, talep ve şikayetlerin giderek azalma eğiliminde olduğunu vurgulayarak, “Şikayet ve isteklerin çözüm aşamalarında vatandaşlar bilgilendirilirken işlem tamamlandıktan sonra da başvuru sahibinden sondajlama sistemiyle teyit alınıyor. Ak Masa’ya vatandaşlar şahsen müracaat edebildiği gibi 837 1 444 ve 837 1 073 numaralı telefondan, ‘www.cubuk.bel.tr’ adresi üzerinden ve ‘akmasa@cubuk.bel.tr’ elektronik posta adresimizden de ulaşabiliyor. Her geçen gün istek, şikayeti en aza indirdiğimiz gibi Çubuk’u değiştirme yolundaki çabalarımızın olumlu şekilde vatandaşlarımızdan bizlere yansıtılması gurur vericidir. AK Masamızın başarı oranı geçmiş yıllara oranla her geçen gün yükselmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: