AK Parti, 10. kuruluş yıldönümünü hatıra ormanı kurarak kutladı

AK Parti, 10. kuruluş yıl dönümünü Ankara'da hatıra ormanı oluşturarak kutladı. İlk fidanı Başbakan Recep...

AK Parti, 10. kuruluş yıl dönümünü Ankara'da hatıra ormanı oluşturarak kutladı. İlk fidanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın diktiği hatıra ormanında 15 bin fidan yer alacak.
Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Bağlum beldesinde oluşturulan 'AK Parti 10. Yıl Hatıra Ormanı' fidan dikim töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, 150 dönümlük alanda 15 bin ağaçtan oluşan bir hatıra ormanını Ankara'ya kazandıracaklarını söyledi.
10 yıl önce AK Parti'yi kurarken, aslında bir fidanı toprakla buluşturmanın heyecanı içerisinde olduklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "O gün, toprakla buluşturduğumuz o fidanın, kök salacağını, dal budak salacağını, asırlık bir çınar gibi Türkiye ile bütünleşeceğine inanıyor, hissediyorduk. Tıpkı bir fidan gibi AK Parti'yi de aşkla, sevgiyle, muhabbetle büyüttük ve bugünlere ulaştırdık. Türkiye'nin en genç partilerinden biri olan AK Parti, nispeten kısa bir zaman zarfında, 10 yılda, adeta asırlık bir çınar gibi ülkemizin her yanında kök saldı. Zira biz, o fidanı, alelade bir toprak parçasına değil, aslında yüzlerce, binlerce yıllık bir medeniyet toprağının bereketli zemini üzerine diktiğimizin de bilincindeydik." dedi.
"Osmanlı'nın dev bir çınar haline gelmesi gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin de 2023'te o muhteşem yıllara yeniden kavuşacağını" vurgulayan Erdoğan, "Biz, çocuklarımıza bu toprakları böyle kurak şekilde miras bırakmayalım. Biz, elimizden geldiği kadar ağaçlandıralım, onlar da bunu devam ettirsin ve bu toprakları yeniden yeşille, yeniden bereketle buluşturalım. Bizim medeniyetimiz 'yarın kıyamet kopacağını bilsen de elindeki fidanı toprağa dik' tavsiyesini yapan bir medeniyettir. Gelin, medeniyetimizin çağrısına kulak verelim ve bu dağları yeniden yeşille buluşturalım. Biz AK Parti olarak, burada sembolik bir hatıra ormanı oluşturduk. İnşallah bu orman büyüyecek, gürleşecek ve gelecek nesillere çok anlamlı bir miras olarak devredilecek." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, kendi ve eşi Emine Erdoğan'ın adına birer fidan dikip fidanlara can suyu verdi. Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, bazı milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz