AK Parti, 2023 Hedeflerinde Sağlık Stratejileri Raporunu Görüştü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin ‘Sağlıkçı Milletvekilleri’...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin ‘Sağlıkçı Milletvekilleri’ ile biraya geldi. Şahin, vekillerle birlikte AK Parti Samsun milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakırcı’nın hazırladığı ‘2023 Hedeflerinde Sağlık Stratejileri Raporunu’ görüştü. Şahin ve milletvekilleri toplantıda Bakırcı’nın hazırladığı rapor kapsamında 2023 yılı sağlık hedeflerini ele aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla ‘Sağlıkçı Milletvekilleri’ ile kahvaltılı toplantı düzenledi. Temel hak ve özgürlükler alanında Türkiye’nin atması gereken ne tür adımlar ve bu adımları atarken nelerden yararlanılması gerektiği konusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Şahin, “Bunlarla ilgili analizler yapmak ve partimizin hükümetle, parti kurullarımızla ve diğer siyasi partilerle ilişkilerini yürütmek siyasi ve hukuki işler başkanlığımızın görevleri arasında. Bu başkanlığın görevleri arasında 17 ayrı konuda incelemeler ve araştırmalar yapmak ve raporlar hazırlamak amacıyla komisyonlar kuruldu. Bu komisyonlardan bir tanesi sağlık alanında kurulan bir komisyon. Sağlıkta 2023 vizyonu komisyonumuz Samsun Milletvekilimiz Tülay Bakır’ın başkanlığında bir çalışma yaptı ve ‘2023 Hedeflerinde Sağlık Stratejileri Raporunu’ hazırladı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sağlık alanında hazırlanan raporla ilgili Tülay Bakırcı’nın heyeti bilgilendireceğini belirten Şahin, “AK parti iktidarları döneminde sağlık alanında reform diye ifade edebileceğimiz hizmetler ortaya kondu. Sağlık alanı AK Parti iktidarının yüz akı diyebileceğimiz bir alan oldu. Bunda Cumhuriyet tarihinin en uzun dönem sağlık bakanlığı görevini yapan bakanlardan Recep Akdağ’ın önemli katkıları var.” Şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nda bir bayrak değişikliği yapıldığını ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun bu göreve getirildiğini vurgulayan Şahin, “İnanıyorum ki sağlık alanında hükümetimiz döneminde ortaya konan hizmetleri daha ileriye taşıyacaktır.” Dedi.

Bakanlığının beşinci gününde ‘2023 Hedeflerinde Sağlık Stratejileri Raporunu’ çalışmasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Mehmet Müezzinoğlu, “AK Parti'nin dinamikleri bu mutfak çalışmalarından geçiyor. Geçmiş dönemde bende 17 komisyondan biri olan sivil toplum ve medya konusunda çalışma yaptım. Bu rapordan bakanlık olarak faydalanmayı düşünüyoruz.” Dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz