Ak Parti 4. Olağan Büyük Kongresi

AK Parti Kongresi'nde konuşan Kuzey Irak Bölgesel Lideri Mesut Barzani, terör sorununun çözümü konusunda Kürtlerin...

AK Parti Kongresi'nde konuşan Kuzey Irak Bölgesel Lideri Mesut Barzani, terör sorununun çözümü konusunda Kürtlerin ortaya konulan politikaları desteklemesi gerektiğini belirterek, "Kan dökülmesinin son bulması için elimizden gelen ne varsa Sayın Erdoğan'a yardımcı olmaya razıyız. Ve bu konuda yapılması gereken ne varsa biz yapmaya hazırız" dedi.

AK Parti’nin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Başbakan Erdoğan'a 'kardeşim ve dostum' diye hitap ederken, Türkiye'nin içeride ve dışarıda tüm meydan okumalara rağmen özgüvenini gösterdiğini söyledi. AK Parti liderliğindeki bu özgüvenin Türkiye'ye başarı üstüne başarı yaşattığını dile getiren Haşimi, "Bizim buradaki başarılara hayranlık durmamız doğaldır. O yüzden Türkiye’ye yeni hedefler koyarak, yeni ufuklara yelken olacağınıza inanıyorum. AK Parti bu dönemin değişim mühendisi işine devam edecek ve daha büyük hedeflere ilerleyecektir. Irak’ta sıkıntıların bir süre daha devam edeceğini görüyoruz. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

BARZANİ: “BAŞBAKAN'A YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ”

Kongrede konuşma yapan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani ise, davetten dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkürlerini sunarak, "Bugün Türkiye'nin daha önemli bir konuğu, hem bölge düzeyinde hem de uluslararası bir düzeyde bir konu öne çıkıyor. Biliyoruz ki bölgemizin önemli bir konusu var" diyerek terör sorununa dikkat çekti. Barzani, "Bizim için gerçekten çok büyük bir acıdır, herhangi bir gencin, Türk ya da Kürt'ün kanının dökülmesi gerçekten bizim içimizi acıtıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'da bir konuşma yaptığını ve daha sonra da Erbil'i ziyaret ettiğini hatırlatan Barzani, "Bu politikaya karşılık, tüm Kürtlerin bu süreci desteklemesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a terör sorununun çözümü konusunda destek vermeye hazır olduklarını dile getiren Mesut Barzani, "Kan dökülmesinin son bulması için elimizden gelen ne varsa Sayın Erdoğan'a yardımcı olmaya razıyız. Ve bu konuda yapılması gereken ne varsa biz yapmaya hazırız. Biz ümit ediyoruz ki, Türkiye ile Irak'ın ilişkileri kalıcı ve sürekli olur. Tam bu çerçevede memnunuz ki Türkiye ile Kürdistan bölgesindeki ilişkiler çok iyi seviyelere ulaşmıştır. Türkiye ile Irak arasındaki ticari ilişkiler 12 milyon dolar civarındadır. Bunun yüzde 80 Kürdistan bölgesi ile yapılmaktadır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Suriye konusuna da değinen Barzani, şunları kaydetti:

"Gördüğümüz gibi Ortadoğu'da gerçekten önemli değişimler yaşanıyor. Kendi özgürlükleri için mücadele veren güçleri bütün kalbimizle destekliyoruz, yanlarındayız. Suriye halkının özgürlük mücadelesini canı gönülden destekliyoruz. Şuan gerçekten çok acı bir durum yaşanıyor. Ve ümit ediyoruz ki bir an önce Suriye halkının kendi durumunu tayin etme hakkı açılacaktır. Bu trajediyi yaşayan Suriye halkına kucak açan Türkiye'yi takdir ediyor, teşekkür ediyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: