AK Parti Adana Milletvekili Gürkan: "BM Rakamlarına Göre Her 10 Kadından 6'sışiddet Görüyor"

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, BM rakamlarına göre dünya genelinde yaklaşık her 10 kadından şiddete maruz kaldığını bildirdi.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, BM rakamlarına göre dünya genelinde yaklaşık her 10 kadından şiddete maruz kaldığını bildirdi.

Gürkan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, 21. yüzyıl dünyasında kadına karşı uygulanan şiddetin ulaştığı boyutun ve böyle bir günü anmanın da utanç verici olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu ifade eden Gürkan, şuları kaydetti:

"Dünya genelinde, hayat standartlarının ve insana verilen değerin yüksek olduğu iddia edilen ülkelerde bile kadınların şiddete maruz kalıyor olması, durumun ciddiyetini açıkça ortaya koyuyor. BM rakamlarına göre her 10 kadından 6'sı şiddet görüyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımız şiddete maruz kalmaktadır. 21. yüzyıl Türkiye'sinde kadınlarımızın toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi konusunda hala atılması gereken adımlar olduğu ortada."

Reklam
Reklam

Gürkan, hükümetleri döneminde, kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla birçok düzenlemeler gerçekleştirilerek cezai yaptırımların arttırıldığına işaret ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu düzenlemelerle beraber kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına büyük mesafe kat edilmiştir. Başbakanımızın önderliğinde ve ilgili bakanlıklarımızın büyük gayretleriyle kadınlarımızın toplumsal statüsünün yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın ve kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve kadınlarımızın arzu edilen konuma ulaşmasına yönelik önemli çalışmalara imza atılmıştır."

Muhabir: Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: