AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar:

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Kozan Devlet Hastanesi çalışanlarıyla iftar yaptı.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Kozan Devlet Hastanesi çalışanlarıyla iftar yaptı.

Kozan Devlet Hastanesi çalışanları ile iftar programında bir araya gelen Ünüvar, son zamanlarda sağlık çalışanlarına yapılan fiziki ve sözlü saldırıların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Mecliste sağlık çalışanlarına şiddet konusunu araştıran bir komisyon kurulduğunu vurgulayan Ünüvar, komisyona kendisinin başkanlık ettiğini ve 17 milletvekiliyle beraber bu konuda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Amaçlarının fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına yapılan şiddet hadisesini ortadan kaldırmak ve sağlık bakanına destek olduğunu dile getiren Ünüvar, daha sonra bu konu ile alakalı olarak Kozan'a, Ceyhan'a gelip sağlık çalışanlarıyla görüşeceklerine dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Sağlık çalışanlarından gelen öneri ve tekliflerin kendileri için önemli olduğuna işaret eden Ünüvar, sağlık çalışanının memnuniyetinin vatandaşın memnuniyeti olduğunu belirterek, "Vatandaşımızın memnuniyeti için de sağlık çalışanlarını memnun etmeliyiz. 2003 yılının başında sağlık hizmetinden vatandaşımızın memnuniyet oranı yüzde 39'du. Şimdi ise yüzde 76'ya çıkmıştır. Bunun içinde sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Ülkelerin artık sağlık göstergeleri ile de değerlendirildiğini ifade eden Ünüvar, şöyle konuştu:

"Bunlardan bir tanesi bebek ölüm oranları, bir tanesi de anne ölüm oranlarıdır. Dünya sağlık örgütü 2011 yılında hedefine ulaşmıştır. Bebek ölümleri 2002 yılında binde 42 iken daha sonra binde 28'lere düşmüştür. Şu an ise binde 9'a düşmüştür. Avrupa ortalaması binde 5 civarındadır. İnşallah ülkemizde Avrupa Birliğini yakalayacaktır. Unutmayın ki ülkemizi yönetenler sizleri seviyor ve önemsiyorlar. Hedefimiz ülkemizi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına katmak. Ekonomide, sanayide, ticarette, tarımda, sağlıkta hemen her alanda gelişiyoruz. Bu ülkeyi birlikte ileriye götüreceğiz. Sağlık çalışanları arasında hekim-hemşire ayrımı yapmıyoruz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: