AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş: -"Yeni teşvik sistemi Adıyaman'ın mağduriyetini gidermiştir"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, yeni teşvik sisteminin Adıyaman'ın mağduriyetini giderdiğini bildirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, yeni teşvik sisteminin Adıyaman'ın mağduriyetini giderdiğini bildirdi.

Yetiş, yaptığı yazılı açıklamada, yeni teşvik sisteminin Türkiye'de çok önemli bir sıçrayışa neden olacağını belirtti.

Yeni sistemle KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, asgari ücret üzerinden sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi stopajı desteği, KDV iadesi desteği verilecek olmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Yetiş, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Yeni teşvik uygulamasında bölgesel sistem yerine il bazlı bölgesel teşvik sistemine geçilmiştir. İllerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine göre Türkiye 6 bölgeye ayrıldı. Adıyaman bu verilere göre 5. bölgede yerini aldı. Adıyaman daha önceki teşvik paketlerinden yeterince yararlanabilmiş değildi. Bu paketle mağduriyetimizin giderilmiş olduğunu düşünüyorum. Bu paketin en önemli özelliği, statik değil dinamik bir yapıda yapılandırılmış olması. Yani esnek bir sistem. Örneğin 5. bölge organize sanayi bölgesinde yatırım yapacak bir yatırımcı 6. bölge teşviklerinden yararlanabilecek."

Yetiş, yeni teşvik sisteminin önemli avantajlarından faydalanmak isteyen sanayici ve iş adamlarını Adıyaman'da daha fazla yatırım yapmaya davet etti.

Adıyaman'da yatırım yapacak olan iş adamlarına, sanayicilere her tür desteği sonuna kadar vereceklerini dile getiren Yetiş, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu vesileyle Adıyaman'a her platformda destek veren Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, öneri ve beklentilerimizi dikkate alarak bizlere destek veren Başbakan Yardımcısı sayın Ali Babacan, Ekonomi Bakanımız sayın Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanımız sayın Cevdet Yılmaz beyefendilere ve Ankara'da Adıyaman'ı temsil eden siyasetçilere destek veren tüm Adıyaman sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, valimize belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz