Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün:

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Türkiye'de 30 bin doktor açığı olduğunu belirterek, “Kadro var,...

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, “Türkiye'de 30 bin doktor açığı olduğunu belirterek, “Kadro var, para da var ama doktor yok” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, partisinin Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi teşkilatında gerçekleştirilen danışma meclisi toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Ürün, Türkiye’de yaşanan doktor sıkıntısına dikkat çekerek, sıkıntının doktor sayısındaki yetersizlikten kaynaklandığını dile getirdi. Türkiye’de doktor yetişmemesinin en büyük nedenlerinin başında Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) Tıp Fakültelerinin kontenjan sayısını arttırmaması olduğunu anlatan Ürün, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Sağlık Bakanımızın açıkladığı bir şey var. Yarın 30 bin doktor gelse ve işe başlamak istiyorum dese hangi il ve ilçede hangi hastanede işe başlayacaklarının listesi hazır. Hemen gidin başlayın diyeceğiz. Kadro da var, para da var. Doktorlara verecek maaş da var. Onlardan hizmet alacak vatandaş da var. Fakat doktor yok. 30 bin doktor açığı var. Niye? Bu memleketin gençleri doktor olamayacak kapasitedeler mi? Asla. Tam tersine tıp dünyasının sayılı doktorları arasında bu milletin çocukları vardır. Beyinde ve kalpte. Gittiler ABD'de profesör oldular. Dereceler aldılar. Avrupa’da da bu durum böyle Ortadoğu'da da. Bu ülkede Yüksek Öğretim Kurulu yıllarca tıp fakültelerinin kapasitesini artırmadı. Yıllarca direndiler. Bu millete hizmet edecek doktorların yetişeceği tıp fakültelerine kontenjan vermediler. Doktor az olsun ki beyefendilerin kıymeti daha fazla olsun. Doktor az olsun ki beyefendilerin aylık geliri 30-40 hatta 100 olsun. Hesap buydu. AK Parti iktidar oldu. Tıp fakültelerinin kontenjanını artırmak istiyoruz dedi YÖK direndi. 2007’den sonra Sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı olduktan sonra görev süresi dolan YÖK üyelerini değiştirdi ve sonunda tıp fakültelerine verilen kontenjan artmaya başladı. 2013 yılındayız ve tıp fakültelerinin kontenjanını 7 binden 15 bine çıkardık. Bu halkın doktora ihtiyacı var. Bu artan kontenjanla, bile bu öğrencilerin doktor olarak hizmet edebilmeleri için gereken asgari süre 6-7 sene. Uzman olmalarını da beklersek bu zaman süresi 15 yıla kadar çıkabiliyor.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz