Ak Parti Akhisar İlçe Teşkilatının İftar Yemeğine Bakan Günay Da Katıldı

AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatının Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük salonda verdiği...

AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatının Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı Gölet Büyük salonda verdiği iftar yemeğine büyük katılım oldu. Bin 300 kişinin katıldığı iftar yemeğine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı. İftar yemeğinin ardından AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı birer selamlama konuşması yaptı.

Bakan Ertuğrul Günay, iftar programında kendisi için ayrılan protokol masasına oturmazken, katılımcıların arasında yer bulundu.

Reklam
Reklam

Demiryolunu şehir dışına alma konusunda projelerin tamamlandığı müjdesini veren AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, şöyle konuştu: “Sportif faaliyetlerde en üst düzeye geldikten sonra şimdi de kültür ve sanat alanında şehrimizi inşallah şahlandıracağız. Amacımız Akhisar’ımızı lider Türkiye’nin gerisinde bırakmamak, ülkemizle birlikte Akhisar’ı geliştirmek için gece gündüz çalıştığımızı bilmenizi isterim."

Akhisar’da en önemli sorunlardan bir tanesinin çevre yolu olduğunu anlatan Aydemir, şunları söyledi: "Hamdolsun Salihli-Akhisar arası çevre yolu yapım çalışmaları başlamıştır ve Akhisar-Soma çevre yolunun proje çalışmaları devam etmektedir. İnşallah demiryolumuzun da projesini tamamladık ve yakın bir zamanda Akhisar’ı ikiye bölen demiryolundan kurtulmuş olacağız. Diğer önemli bir konu olan Gördük Barajı geçen ay itibari ile planlaması yapıldı tasdik için genel müdürlüğe sevk edildi. İnşallah Gördük Barajının bir yıl içinde proje çalışmaları tamamlanacaktır. Öte yandan sigara fabrikamızı biliyorsunuz üç kısma böldük. İki bölümü Özelleştirme Dairesi, 28 Ağustos tarihine kadar ihaleye çıkarıp satışını yapacaktır. Üçüncü parça ise üniversite bölümü olarak kullanılacak ve bu alanda şu an onaylanan Ziraat Fakültesini yapacağız”

Reklam
Reklam

Türkiye’nin son 10 yılda turizmde büyük atılım yaptığına vurgu yapan Kültür ve Turzim Bakanı Ertuğrul Günay, şunları söyledi: “Bugün Akhisar’a güzel bir vesile için geldik. Yıllardır kentinizde eğitim hizmeti veren daha sonra öğretmen evi olarak kullanılan alanımızı Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi yaptık, Akhisar’a hayırlı uğurlu olsun. Biz, AK Parti hükümeti olarak 2002 yılının sonunda iktidara geldiğimizde Türkiye’ye 13 milyon yabancı ziyaretçi gelmişti, 9 yıl sonra yani geçen yıl Türkiye’ye 30 milyondan fazla yabancı ziyaretçi gelmiştir. Geçen yıl Türkiye, gelen ziyaretçi sayısında İngiltere’yi geçmiştir."

Turizm demenin çocuklarımıza iş demek, istihdam demek, bölgede üretilen ürünün yabancıya satılabilmesi demek olduğunu anlatan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani bir anlamda Türkiye’nin ekonomisi için çok önemli bir unsurdur. Efes Kongre Merkezi adı ile Doğu Akdeniz’in en büyük kongre merkezini yapıyoruz. Bu kongre merkezin turizm potansiyelini yükselteceğine inanıyorum. İnşallah 10 Ağustos günü Şanlıurfa’da ve gelecek hafta 17 Ağustos Cuma günü Aydın'da müze açılışı yapacağız. İşte bütün bunlar milletin parasını millete hizmet için kullandığımızın kanıtıdır.

Reklam
Reklam

Son 9 buçuk yıldır ekonomiden demokrasiye bir gelişme varsa bunların hepsi sizlerin sayesinde olmuştur. Bütün amacımız çocuklarımızın hayatını bizim hayatımızdan daha güzel yapmaktır. Geçmişte siyaset bir kavga aracıydı, didişme, çatışma, birbirine kötü söz söyleme arayışıydı. Şimdi ise siyaseti bir hizmet yarışına dönüştürmeye çalışıyoruz. Bizlerin son 9 buçuk yılda yaptığımız geçmiş 80 yılda yapılanlardan daha fazladır, bunu göğsümüzü gere gere söyleyebiliriz."

Türkiye’nin bu gelişiminden rahatsız olanlar olduğunu anlatan Günay, sözlerine şöyle devam etti: "Bu gelişimi çekemeyenler kan dökmekten çekinmiyor. 8 kardeşimizi daha dün toprağa verdik. Biz baştan bu yana milletimizi birbirinden ayırmamaya çalışıyoruz. Biz elinde Türkiye nüfus kağıdı olanları bir ve eşit görmeye ve onu dünyada başı dik gezdirmeye çalışıyoruz. İşte birileri bu birlikten, bütünlükten ve bu gelişmelerden ne yazık ki rahatsızlar”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz