Ak Parti Ankara İl Başkanı Alparslan '23 Nisan' Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 23 Nisan'ın Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyetin temelinin atıldığı...

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 23 Nisan'ın Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyetin temelinin atıldığı tarih olduğunu belirterek, milletin tarih boyunca çok şanlı, ihtişamlı dönemler yaşadığı gibi, çok sancılı, zorlu mücadelelerle de karşılaştığını bildirdi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Alparslan, 23 Nisan'ın Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyetin temelinin atıldığı tarih olduğunu kaydederek, milletin tarih boyunca çok şanlı, ihtişamlı dönemler yaşadığı gibi, çok sancılı zorlu mücadelelerle de karşılaştığını söyledi. Her zaman imkansızlıklar içinde dahi pek çok başarıyı gerçekleştirmiş onurlu bir millet olunduğuna dikkati çeken Alparslan, her türlü olumsuzluğa millet olma bilinciyle yaklaşıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Alparslan, geçmişten beri, yaşadığımız coğrafya üzerinde gizli emelleri olan devletlerin yurdumuzu işgal ettiği, ordularımızın terhis edildiği, milletimize esaret gömleği giydirilmek istendiği çetin yıllarda, aziz milletimizin her türlü ayrımcılığı reddederek kader birliği içinde destansı bir mücadele verdiğini söyledi.

Alparslan, mesajını şöyle sürdürdü: "Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas hattında ilerleyen Milli Mücadele ruhu, yurdun dört bir yanına yayılmış, en büyük hamlesini Ankara'da yapmış ve 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni dualarla açmıştır. Bu hamle ile aziz milletimiz kendi kaderini tayin hakkı kazanmış, azim, kararlılık, iman, birlik, kardeşlik duygularıyla, bağımsızlık aşkıyla zaferlerle taçlanan Kurtuluş Savaşımız başlamıştır. Bu bakımdan TBMM, milletimizin öz değerlerinin simgesidir ve yine bu bakımdan 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür."

Reklam
Reklam

TBMM'nin demokrasinin kalbinin attığı yer olduğunu belirten Alparslan, milli egemenlik kavramının da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesi olduğunu belirtti. TBMM'nin milli iradenin tecelligahı olarak ortaya çıktığını anlatan Alparslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüce meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal, TBMM'nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem gösterdiğini şu sözlerle dile getirmiştir. 'Millet ve memleket nam ve hesabına yegane müracaatgah burasıdır, yani Meclis-i Ali'nizdir. Bu hakk-ı meşruu, bu hakk-ı milliyi, bu hakk-ı tabiiyi hiçbir sebep ve bahane ile ve hiçbir mütalaa ile, hiçbir şahsa ve hiçbir heyete terk edemeyiz. Dolayısıyla 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimiz ve milletimizin bekasının en önemli teminatıdır. Millet adına egemenlik yetkisini kullanan TBMM de demokrasinin kalbinin attığı yerdir"

AK Parti olarak millet iradesiyle iktidara geldiklerinin bilincinde ve buna layık olma gayretinde olduklarına dikkati çeken Alparslan, şunları söyledi: "Bu büyük milletin fertleri olarak her birimiz, farklı fikirlere ve tercihlere sahip olabiliriz. Bu manada farklılıklar zenginliğimiz, çoğulculuk dinamizmimizdir" Milleti millet yapan asıl unsurun, bu vatan üzerinde birlikte yaşama iradesi olduğunu anlatan Alparslan, ilk Meclisin de bu idrakle kurulduğunu ve Milli Mücadeleyi bu inanç ve azimle, millet için tek yürek olabilerek yönettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

AK Parti olarak millet iradesiyle iktidara geldiklerinin bilinci içinde olduklarını anlatan Alparslan, mesajında şunları kaydetti: "milli egemenliği yaşatıp yüceltmenin, milletimize layık olmanın gayreti içindeyiz. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi, 'Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine, çağdaşlaşma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakın bir noktada bulunuyoruz. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizindir. Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizdir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, güçlü cumhuriyetimizle, geleceğe güven içinde bakıyoruz."

Tüm çocukların 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Alparslan, 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı'nın dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olduğunu söyledi. Bu anlamda dünya için aydınlık bir gelecek, insanlık için birlik, beraberlik ve güzellikler için bir umut çağrısı olduğunu kaydeden Alparslan, TBMM'nin açılış gününün, geleceğin yöneticisi ve teminatı olan çocuklara armağan edilmesinin ve tüm dünya çocuklarıyla kutlanmasının yüreklerin güzelliklerde birleşmesi bakımından çok anlamlı

Reklam
Reklam

olduğunu söyledi.

Alparslan, konuşmasında, "Çocuklarımıza İlk Meclisi ve bu uğurda fedakarlık yapan büyüklerimizi doğru anlatmalı ve bu ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiyesini inşa etmelerine katkı vermeliyiz. Çocuklarımızı, TBMM'nin manasını kavrama liyakatine sahip olarak yetiştirme temennisiyle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemize, tüm dünya çocuklarına barış, huzur, güven ve mutluluk getirmesini diliyorum"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz