Ak Parti Ankara İl Başkanı Alparslan'dan '1 Mayıs' Mesajı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, işçinin hakkını alnı kurumadan teslim eden bir medeniyetin...

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, işçinin hakkını alnı kurumadan teslim eden bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirterek, "Biz, 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin' toplumda emeğe saygıyı böyle bir hassasiyetle korumanın en güzel hasletlerimizden biri olduğunu ifade eden bir medeniyetin temsilcileriyiz" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Alparslan, emeğin insan için kutsal olduğunu belirterek, "İnsan hepimizin bildiği gibi varlıkların en şereflisi olarak yaratılmış, aklıyla, fikriyle, emeğiyle dünyadaki saygın konumuna ulaşmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

İnsanın öğrenmek, üretmek, okumak, araştırmak, hayatını kazanmak, geçimini temin etmek, toplumda bir şeyler yapmak için emek sarf ettiğini anlatan Alparslan, emeğin insan için kutsal olduğunu ve en önemli sermaye olduğunu söyledi. İşçinin hakkını alnı kurumadan teslim eden bir medeniyetin temsilcileri olduklarını kaydeden Alparslan, "Biz, 'İşçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin' toplumda emeğe saygıyı böyle bir hassasiyetle korumanın en güzel hasletlerimizden biri olduğunu ifade eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Aynı zamanda insan için kutsal sayılan emeğin etrafında bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin de mirasçılarıyız" diye konuştu.

Çalışma hayatının insan için kaçınılmaz olduğunu, emeğe saygı ve hakkın teslimini isteyenlerin 1856'dan beri mücadele verdiğini bildiren Alparslan, ilk kez Avustralya'da başlayan hareketin 1889'da Amerika'da devam ettiğini ve 1 Mayıs tarihinin, 'Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü' olarak kutlanmasının kararlaştırıldığını ve 1905'te ilk kez İzmir'de kutlandığını söyledi. Alparslan, "1935'te 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiş, 1981'de kaldırılmıştır. Ancak emeğin önemi hep gündemde olduğu için, 1 Mayıs günü,

Reklam
Reklam

Nisan 2009'da TBMM'de tekrar resmi bayram olarak kabul edilmiştir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin iktidar olduğu günden bu güne işçilerin haklarını çözme gayretinde olduğunu anlatan Alparslan, "Biz de AK Parti olarak çalışma hayatında emek ve alın terinin ehemmiyetini bilerek, hükümet olduğumuzdan bu yana kadın-erkek tüm işçi, memur, emekçi vatandaşlarımızın sorunlarını çözme gayretindeyiz ve bundan sonra da bu konuda gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Yeter ki 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü' Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, adına yakışır bir şekilde toplumu kucaklayıcı, dayanışmayı kuvvetlendirici, hakların yüceltildiği, dostluk, kardeşlik ve beraberliği pekiştirici rol oynasın" şeklinde konuştu.

"1977'deki olumsuz kutlamalardan itibaren, ilk kez büyük boyutlu olarak 2010'da kutlanmaya başlanan 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü'nün, geçmişteki bütün olumsuzlukları unutturarak demokrasimizin aldığı mesafeyi göstermesi bakımından güzelliklerin başlangıcı olması temennimizdir" diyen Alparslan, mesajında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"28 Nisan 4 Mayıs 'Kardeşlik Haftası'yla beraber kutlanan 1 Mayıs'ın, sorunların çözümünü sağlayıp, artık emeğin ve alın terinin hakkının, saygınlığının ne kadar kutsal olduğunu en iyi şekilde sembolize edecek bir kutlama olacağını ümit ediyoruz. Bu vesileyle, AK Parti Ankara İl Başkanı olarak tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Hepimiz birer emekçi olduğumuza göre bu günün hepimizin bayramı olarak huzur, güven ve hayırlar getirmesini diliyor sevgilerimi sunuyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: