AK Parti Antalya İl Başkanı Köse: "İlk Ve Ortaöğretimde Yüzde 100 Okullaşmaoranı Sağlanması, Okullarda Tekli Öğretimyapılması Için Çalışmalar Yapılıyor"

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, ilk ve ortaöğretimde yüzde 100 okullaşma oranı sağlanması, okullarda tekli öğretim yapılması için

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, ilk ve ortaöğretimde yüzde 100 okullaşma oranı sağlanması, okullarda tekli öğretim yapılması için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, merkez ilçelerinde ihtiyaç duyulan ve şehre uzak olmayan 4 eğitim kampüsü alanının belirlendiğini ifade etti.

Öncelikle Duraliler mevkisi Santral Mahallesi'nde "Kepez Eğitim Kampüsü"nün yapımına başlanacağını belirten Köse, yapılacak eğitim kampüslerinde bulunacak okul sayıları ve türlerinin ise ihtiyaca göre belirlendiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 13 bin 448 öğrenciye hizmet verecek, 552 derslikli ortaöğretim binası da yapılacağını ifade eden Köse, Antalya'da ilk ve ortaöğretimde yüzde 100 okullaşma oranı sağlanması, okullarda tekli öğretim yapılması için çalışmalar yapıldığını, derslik başına 24 öğrenci hedefine ulaşarak eğitimde kalite standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı.

Şehir içi trafik yoğunluğunun eğitim kampüslerinin açılmasıyla azalacağını bildiren Köse, şunları kaydetti:

"Merkez ilçelerinde yeterli ve sorunsuz okul arsaları bulunamadı. Ancak sorunu merkeze yakın kampüslerle aşacağız. 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle derslik ihtiyacı arttı. Ancak Kepez, Konyaaltı, Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde yapımı planlanan binalar Antalya'daki ihtiyacı karşılamaya yetecektir. Eğitim kampüslerinde olimpik yüzme havuzları, spor salonları, konferans ve tiyatro alanları, kütüphaneler, yemekhaneler, pansiyonlar, laboratuvarlar ve çok amaçlı salonlar gibi her türlü etkinlik alanı bulunacak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: