AK Parti Antalya Milletvekili Enç:-"Engelli Kardeşlerimizin Kimseye Bağlı Olmadanyaşamlarını Sürdürebilmeleri Için, Hükümet Olarakçalışmalarımıza Hız Kesmeden Devam Ediyoruz"

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, engellilerin kimseye bağlı olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için hükümet olarak çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, engellilerin kimseye bağlı olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için hükümet olarak çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Enç, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülke nüfusunun büyük kesimini engelli vatandaşların oluşturduğunu belirtti.

Hükümetlerinin 2002 yılından itibaren başta eğitim ve sağlık olmak üzere engelli vatandaşlarının her alanda özgürce yaşamlarını sürdürebilmeleri ve sosyal alanlarda daha çok yer almaları için her türlü imkanı sunmaya çalıştığını dile getiren Enç, toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almanın herkes gibi engellilerin de en temel hakkı olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Bu anlayışla görev ve sorumlulukları yerine getirmek için gayret gösterdiklerine işaret eden Enç, şunları kaydetti:

"AK Parti hükümetleri döneminde, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak ve yaşam kalitelerini artıracak birçok çalışmalar yapıldı. Anayasa değişikliği ile engellilere pozitif ayrımcılık getirilmiştir. Bedenin hareket kabiliyetini azaltan, yaşamı zorlaştıran durumlarda engelleri ortadan kaldırmak ve yaşamı daha kolay kılmak ortak sorumluluğumuzdur. Bu anlayışa uygun olarak inşa edilmiş kentler yaratmak ve engellilerimizin yaşam alanlarını daraltmamak sosyal devlet anlayışımızın gereğidir. Bu görüşten hareketle hükümetimiz umuma açık tüm mekanların engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesini zorunlu kılmıştır. Engelli kardeşlerimizin kimseye bağlı olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için hükümet olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz."

Engellilerin kamu kurumlarına kamu görevlisi olarak alınmasını kolaylaştırdığını anlatan Enç, açıklamasına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Engellilere mahsus merkezi sınav ilk defa bu yıl yapıldı ve bundan sonra da aynı uygulama devam edecek. Bu uygulama ile her engelli grubu kendi arasında yarışacak ve engelli vatandaşlarımızın hayatı önemli derecede değişecek. Amacımız, engelli vatandaşlarımıza kamu imkanlarını en üst seviyede sağlayarak, onların toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılan, üretken, kendi kendine yeten, başkasına muhtaç olmadan yaşayan fertler olmalarını sağlamaktır. Engelli vatandaşlar toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Onurlu yaşam mücadelesiyle örnek olan tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, zihinlerdeki engellerin kalktığı bir toplumda hep birlikte mutlu ve sağlıklı yaşamayı diliyorum."

Muhabir: Sefa Karacan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: