AK Parti Antalya Milletvekili Samani:

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani Manavgat ilçe teşkilatını ziyaret etti.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani Manavgat ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Samani'yi, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu ile partiler karşıladı. Parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Samani, turizmdeki destinasyonların arttırılması gerektiğini, Büyükşehir Yasası'nın uygulanmaya başlamasıyla bunun için imkan oluşturacağını düşündüğünü belirtti.

Antalya turizminde gezilecek yerlerin daha çok şehir merkezleri olduğunu belirten Samani, Büyükşehir Yasası'nın uygulanmaya başlamasıyla hizmet gidecek Torosların arkasında kalan alanların da turizme açılabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Antalya'nın iç kesimlerine daha fazla hizmetin gitmesi ile marka değerinin artacağını vurgulayan Samani, "Antalya dünyada en çok ziyaret edilen 3 ilden birisi ama iki farklı Antalya var. Turizmin yaşandığı bölgelerdeki Antalya ile iç kesimlerdeki Antalya. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bunu da Büyükşehir Yasası ile yapabiliriz" dedi.

Antalya'nın turizmin başkenti ve Türkiye'nin dışa açılan penceresi olduğunu dile getiren Samani, şöyle konuştu:

"Hem ülkemize gelen turist sayısında hem de ülkemizde turizmden elde edilen gelirlerin üçte birisi Antalya kaynaklıdır. Bu turizmde Antalya'nın payını ve liderliğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Antalya'nın avantajlarından bir tanesi otellerimiz diğer ülkelerdeki turizm merkezlerindeki otellere göre çok daha yeni. Otellerimizde ve turizmde kullanılan her şey bizim rekabet gücümüzü artıracak nitelikte. Bu durumu çok iyi değerlendirmeliyiz. Antalya doğasıyla, güneşiyle ve tarihiyle ön plana çıkan bir şehrimiz. Tarihiyle lider olan Antalya'da tarihi mekanlara ziyaretleri daha da arttırmamız gerekiyor."

Reklam
Reklam

Samani, 2016'da gerçekleşecek Antalya EXPO'nun tarım açısından olduğu kadar turizm açısından da büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Samani ve beraberindekiler, daha sona ilçe merkezi ve beldelerde ziyaretlerde bulundu.

Muhabir: Mustafa Taş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: