AK Parti Artvin İl Başkanı Balta, güven tazeledi

AK Parti 4. olağan il kongresinde E. Erkan Balta, yeniden il başkanlığına seçildi. 22 Haziran...

AK Parti 4. olağan il kongresinde E. Erkan Balta, yeniden il başkanlığına seçildi. 22 Haziran seçimleri öncesi merkezi atamayla il başkanılığına getirilen Balta, kongrede 386 delegenin oyunu alarak delegenin güvenini tazeledi. İki adayın yarıştığı kongrede Yaşar Kemal Uzunhasanoğlu 153 oyda kaldı.

AK Parti Artvin 4. Olağan İl Kongresi Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan AK Parti il Başkanı Yunus Baydar, Rize AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı.

Reklam
Reklam

Divan başkanlığını AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın yaptığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Erkan Balta, konuklarını ve delegeleri selamlamasının ardından kısa bir konuşma yaptı. Balta, AK Parti’nin ak kadrolarının ak meydanında bir tarihin yazdığına şahit olduklarını söyledi. Balta, "Siyaset bizim için ülkemize, milletimize, Artvinimize hizmet etmek anlamına geliyor. Yıllarca siyaseti kendi amaçları ve çıkarları doğrultusunda kullanan siyasetçilerden olmadık, olmayacağız. Bugüne ağır ve büyük bedeller ödenerek gelindi. Türkiye’nin ayağa kalkışında ve bugünlere kavuşmamızda; partimizin kuruluşundan bugüne kadar, bu davaya omuz veren ve bizlere destek olan bütün kardeşlerime, gönüldaşlarıma; yakın zamanda rahmeti rahmana kavuşan Ahmet Şimşek ağabeyimizi hususiyle anarak şimdi aramızda olmayan yol arkadaşlarımıza şükran borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, delegelerin 359'unun oyunu alan Erkan Balta yeniden il başkanlığına seçildi. Rakibi Yaşar Kemal Uzunhasanoğlu ise 153 oy aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz