AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: "İçişleri Bakanlığınca ilimizde iki ilçe yapılması uygun görülmemektedir"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "İçişleri Bakanlığınca ilimizde iki ilçe yapılması uygun görülmemektedir" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "İçişleri Bakanlığınca ilimizde iki ilçe yapılması uygun görülmemektedir" dedi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nın ön hazırlık çalışmalarının İçişleri Bakanlığı'nda devam ettiğini belirtti.

2014 yerel seçimlerinden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin "Büyükşehir Belediyesi" kapsamına alınacağını hatırlatan Erdem, planlanan değişiklikle Büyükşehir Belediyesi olacak bu illerin merkez ilçeleri nüfusuna göre ikiye ya da üçe bölünerek yeni ilçeler oluşturulacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Erdem, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Aydın Merkez ilçesi, 250 bin civarındadır ve İçişleri Bakanlığınca iki ilçe yapılması uygun görülmemektedir. Merkez ilçede oluşacak yeni ilçenin adı konusunda değerlendirmeler yapılmaktadır. İçişleri Bakanlığı 'Efeler' ve 'Güzelhisar' isimleri üzerinde durmaktadır. Aydınlılar olarak bu iki isim üzerinde değerlendirmeler yaparak karara katkıda bulunabiliriz. Kısa sürede verilmesi gereken karar için, Aydınlı hemşehrilerimizin konuyla ilgili anketlere görüşlerini belirtmelerini istirham ediyoruz. Aydınlı hemşehrilerimizin görüşlerini çok önemsediğimizi ve kararın ilimize hayırlı olmasını dileriz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: