AK Parti Balıkesir İl Başkanı Poyrazlı:

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, "Hangi belediye başkanı veya belediye hakkında soruşturma başlatılsa aynı senaryoyu gündeme getirmek moda

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, "Hangi belediye başkanı veya belediye hakkında soruşturma başlatılsa aynı senaryoyu gündeme getirmek moda oldu" dedi.

Poyrazlı, yaptığı açıklamada, Balıkesir'de Edremit Belediyesi ile başlayan ve Ayvalık ve Balıkesir Belediyeleri 'yle devam eden soruşturmaların, "AK Parti baskısıyla yapıldığına" ilişkin iddiaları "ahlaki bir yaklaşım tarzı" olarak görmediklerini bildirdi.

Belediye Başkanı İsmail Ok'un, Balıkesir Belediyesi hakkında yürütülen soruşturmaların hükümet baskısıyla başlatıldığı yolundaki açıklamasını hayretle karşıladığını belirten Poyrazlı, "Kullandığı ifadeler ve son günlerdeki davranışları hoş değil. 'Kötü söz sahibine aittir' atasözünü sayın başkana hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Poyrazlı, MHP eski il başkan yardımcısı Hüseyin Şahingiray tarafından gündeme taşınması üzerine adliyeye intikal eden "700 bin lira bağış istendiği" yolundaki iddialar üzerine İsmail Ok'un "agresifleştiğini ve hırçınlaştığını" ileri sürdü.

Güvenlik güçlerinin belediyeler veya belediye başkanları hakkında yaptıkları soruşturmaların Cumhuriyet Savcısı'nın denetimi, gözetimi ve bilgisi dahilinde yapılabileceğine dikkati çeken Poyrazlı, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Savcısı dediğiniz zaman işin içine yargı girer, yargıyı ayıracaksınız. Türkiye'de bağımsız bir yargı var. Bu yargının yürüttüğü bir soruşturma. Bu soruşturma neticesinde polis neleri araştırıyor, ben AK Parti İl Başkanı olarak bilmiyorum. Bilmem de gerekmiyor. Bilmek için bir gayrette göstermem. Kesinlikle de bizi ilgilendirmez. Durup dururken kimse AK Parti'ye çamur atmaya kalkmasın. Emniyet güçleri, Cumhuriyet Savcısı denetiminde bir soruşturma yürütüyorsa, bu yargının kendi yasal mevzuatı içinde yürüttüğü soruşturmalardır. Bunun hükümetle, AK Parti ve il teşkilatıyla ne ilgisi vardır- Bizleri niye suçluyorsunuz ki-"

Reklam
Reklam

Poyrazlı, yargıyı ilgilendiren olaylara parti teşkilatları veya hükümet olarak müdahale etmelerinin veya talepte bulunmalarının mümkün olamayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hangi belediye başkanı veya belediye hakkında soruşturma başlatılsa aynı senaryoyu gündeme getirmek moda oldu. Hemen, 'iktidar, muhalefet belediyeleri üzerinde siyasi baskı kuruyor' deniliyor. Bunu MHP de CHP de söylüyor. Bir şeyler varsa, devlet bunu kendi yasal mevzuatı içinde soruşturacaktır. Bu soruşturma neticesinde de bir şeyler bulunursa davalar açılır, soruşturma bir şekilde neticelendirilir. Eğer bir soruşturma biraz maksadını aşıyorsa, hiç olmayacak yerlere de çekiliyorsa, bunun üzerinde de dikkatle durulması gerekir. Belediye Başkanı'nın iddia ettiği gibi rahmetli babası için yaptığı hayır ile ilgili bir şeyler araştırılıyorsa bunda da bir yanlışlık vardır. Ama sapla samanı karıştırmamak lazım."

-Balıkesirspor'a yapılan bağışlar-

Balıkesirspor Kulübü'ne yapılan bağışların gündeme taşınmasına ilişkin de şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Balıkesirspor ile ilgili bağış iddiasıyla ilgili bu işler kızıştı. Bu işin çok kolay bir yanı var. Bugün Balıkesirspor Kulübü'nün başkanı, aynı zamanda belediye başkan yardımcısıdır. Kendi dönemlerinde Balıkesirspor'a kimler, hangi tarihte bağış yapmış, ne kadar bağış yapmış- Bunları çıkarıverirler. Tuna başkana buradan seslenmek lazım. Niye kardeşim kendi belediye başkanını bu kadar zor durumda bırakıyorsun- Niye üzüyorsun. Çıkar şunları, yayınla herkes görsün. Böylece ne sayın belediye başkanımız agresif hale gelir ne hırçınlaşır ne de kimse üzülür. Ne de bu mevzu Balıkesir'in gündemini işgal eder."

Muhabir: Ramazan Demir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: