AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Türkiye, iktidarlarımız döneminde faili meçhul olaylar ülkesi olmaktan çıktı, çetelerin, mafyanın ve terör örgütlerinin

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Türkiye, iktidarlarımız döneminde faili meçhul olaylar ülkesi olmaktan çıktı, çetelerin, mafyanın ve terör örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidildi" dedi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, BDP'nin Güneydoğu'da meydana geldiğini iddia ettiği faili meçhul cinayetlerin araştırılması hakkında grup önerisi verdiğini belirtti.

BDP'nin Güneydoğu'da yaşayan Kürt kökenli vatandaşların sorunlarının çözümünde kararlı davranan bir hükümetin varlığından rahatsız olduğunu savunan Tunç, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İktidarımızdan önce ülkemizde, faili meçhul cinayetlerin çok sık yaşandığı bir gerçektir. 1990'lı yıllarda gazetecilerimiz, bilim adamlarımız, faili meçhul cinayetler neticesinde maalesef hayatlarını kaybetmişlerdir. Aynı yıllarda ülkemiz faili meçhullerle, yargısız infazlarla ve işkencelerle anılan bir ülke haline gelmişti. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte son 9,5 yıla baktığımızda, Türkiye'de faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmaya çalışıldığını, çetelerin, mafyanın, karanlık odakların üzerine kararlılıkla gidildiğini, hiçbir şeyin üzerinin örtülmediğini, şüphelilerin, bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesap vermelerinin sağlandığını görmekteyiz. Türkiye, iktidarlarımız döneminde faili meçhul olaylar ülkesi olmaktan çıkmış, çetelerin, mafyanın ve terör örgütlerinin üzerine kararlılıkla gidilmiştir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: