AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın, Zonguldak ve Karabük birleştirilip 'Karaelmas' adında 1 milyon nüfusu aşan güçlü bir büyükşehir

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın, Zonguldak ve Karabük birleştirilip 'Karaelmas' adında 1 milyon nüfusu aşan güçlü bir büyükşehir oluşturulabilir" dedi.

Tunç, partisinin Amasra ilçe başkanlığında gerçekleştirilen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın Zonguldak ve Bartın'ın birleşerek Karaelmas adında büyükşehir kurulması yönündeki görüşüne sıcak baktıklarını belirtti.

Yerleşim ve coğrafi şartlar açısından müsait olması nedeniyle büyükşehir merkezinin Bartın'da olmasının uygun olacağını anlatan Tunç, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinin birleşip 'Karaelmas' adında 1 milyon nüfusu aşan güçlü bir büyükşehir oluşturulabilir. Saltukova Havaalanı'na yakınlığı, Filyos Projesi'nin merkezinde olması ve Amasra gibi Karadeniz'in turizm zenginliğine sahip ilçeleri Bartın için avantajdır. Limanlar, karayolları, demiryolları ve havayolları açısından ulaşım imkanlarının tamamına sahip olması ve şehirleşmeye elverişli geniş arazilerin yer alması dolayısıyla da büyükşehir merkezinin Bartın'da kurulması uygun olacaktır."

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: