AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, muhasebecilerin, serbest meslek olmasının yanı sıra çok önemli bir kamu hizmetini de ifa ettiğini

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, muhasebecilerin, serbest meslek olmasının yanı sıra çok önemli bir kamu hizmetini de ifa ettiğini bildirdi.

Tunç, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, muhasebecilerin, vergi veren vatandaşla, vergiyi toplayan devlet arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

İktidarlarında her alanda olduğu gibi muhasebe ve vergi idaresi alanında da otomasyona geçildiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Muhasebeciler, serbest meslek olmasının yanı sıra çok önemli bir kamu hizmetini de ifa etmektedir. Bunun bilinciyle yaptığımız düzenlemelerle muhasebeciler, yanlarında çalıştırdıkları yardımcıları ve stajyerleri vergi dairelerinde uzun kuyruklarda beklemekten kurtuldu, bürosundaki bilgisayarından işlemlerini yapar hale geldi. Son yıllarda ülkemizde mevzuatta önemli yenilikler yapıldı. Ticaret ve Borçlar Kanunu gibi önemli temel yasalar günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirildi. Yeni yasalarla eski yasalardan kaynaklanan sorunlar giderildi."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selim Bostancı/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: