AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun:

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "Kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük bir çaba içindeyiz" dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "Kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük bir çaba içindeyiz" dedi.

Ercoşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türk milletinin kadınları baş tacı eden, Allah'ın kıymetli emaneti olarak gören, Peygamber Hz. Muhammed'in "Cennet anaların ayağı altındadır" sözüne inanan bir medeniyetin mensupları olduğunu söyledi.

Kadınların hayatın her alanında, sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etiğini vurgulayan Ercoşkun, kadınların huzurlu ve sağlıklı toplumun temel taşları olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinde ve cumhuriyetin kuruluşunda Anadolu kadınının oynadığı rolün halen hafızalardan silinmediğini anlatan Ercoşkun, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız, cumhuriyetimizin kurulmasıyla yaşamın her alanında daha çok yer almaya başlamış, çağdaş haklar ve özgürlüklerle ülkemizin gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarılmasında büyük rol oynamıştır. Ülkemizde kadının insan hakları ve eşitliğe bakış açısı ile hukuk, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yardım alanlarında belirlenen ve uygulanan politikalar, kadınların daha da güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 10 yıldır büyük bir çaba içindeyiz. Siyasal, sosyal ve demokratik reformlarla önemli mesafeler katettik. Eğitimde ve sağlıkta uyguladığımız sosyal politikalarla kadınların hayatını her alanda kolaylaştırıyoruz. Kadınlarımızın fedakarlıklarının farkında olarak, kadınların yaşam standartlarını yükseltmek ve kadın haklarını daha da iyileştirmek için hükümetimizin çalışmaları devam etmektedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: