Ak Parti Bombacısının Ailesi İddiaları Yalanladı

Ankara'da Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik bombalı ve lav silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği...

Ankara'da Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik bombalı ve lav silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen DHKP-C'li 3 teröristten Hasan B.'nin Mersin'de yaşayan ailesi, iddiaları reddetti.

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yaşayan eski sendikacı Hasan B.'nin 3 çocuk annesi eşi Mihriban B. (47), kocasıyla ilgili ortaya atılan bu iddiaları reddettiğini belirterek, "Eşim öyle bir insan değil" dedi. Kocasından 2,5 yıldan bu yana hiçbir haber alamadığını dile getiren Mihriban B., eşinin izinsiz bildiri okumak ve yasa dışı gösterilerek katılmak suçlarından yargılandığını ve hapis cezası alınca ortadan kaybolduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Eşinin çok iyi bir insan olduğunu vurgulayan Mihriban B., "Bir karıncayı bile incitecek yapıya sahip değildir" dedi. Kocasının daha önce sendikal faaliyetlerde bulunduğunu, Liman İş Sendikası'nın genel başkanlığını yaptığını ve limandan işçi olarak emekli olduğunu anlatan Mihriban B., şöyle devam etti: "Kesinlikle kötü bir alışkanlığı yoktu. Şimdi bu haberleri duyunca ben şaşırıyorum. Onun böyle bir saldırı yapma imkanı kesinlikle olamaz. O hep halkı için mücadele ederdi. Halkı için canını verirdi. Eşim sendika genel başkanlığı yaptığı dönemde evim otel gibiydi. Kim hastaneye gelse, kimin işi düşse, ne oteli kabul ederdi ne de misafirhaneye götürürdü, evime getirirdi onları. Böyle bir insan nasıl bu işi yapabilir. Şu an bu suçlamalar karşısında şoktayım".

Hasan B.'nin ağabeyi Ali B. ile kız kardeşi Zeynep S. de, kardeşlerinin kesinlikle böyle bir şey yapmayacağını, bu iddiaları kabul etmediklerini söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: