AK Parti Bursa Milletvekili Öztürk:-"Sofralık Zeytinde Dünya Markası Olan Marmarabirlik'in,herhangi Bir AB Ülkesinde Zeytin Ve Zeytinyağı Tesisikurması, Pazardan Daha Fazla Pay Alınmasını Sağlar"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, "Sofralık zeytinde dünya markası olan Marmarabirlik'in, herhangi bir AB ülkesinde zeytin ve zeytinyağı tesisi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, "Sofralık zeytinde dünya markası olan Marmarabirlik'in, herhangi bir AB ülkesinde zeytin ve zeytinyağı tesisi kurması, pazardan daha fazla pay alınmasını sağlar" dedi.

Öztürk, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareci'yi ziyaretinde, birlik ile Marmara Bölgesi zeytin üreticilerinin problemleriyle ilgili bilgi aldı.

Marmarabirlik'in dünya markası haline gelmiş örnek bir kuruluş olduğunu ifade eden Öztürk, dünyanın en lezzetli sofralık zeytinlerini Avrupa Birliği pazarına daha fazla satabilmek ve zeytinyağında uygulanan kotaları aşabilmek için öneride bulundu.

Reklam
Reklam

"Sofralık zeytinde dünya markası olan Marmarabirlik'in, herhangi bir AB ülkesinde zeytin ve zeytinyağı tesisi kurması, pazardan daha fazla pay alınmasını sağlar" diyen Öztürk, bu konuda hazırlayacağı projeyi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na sunabileceğini söyledi.

Öztürk, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın, hem yurt içi hem yurt dışında karşılaştıkları haksız rekabet ve kayıt dışı üretimden yakınması üzerine, haksız rekabetin bertaraf edilmesi konusunda da bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunacağını ifade etti.

Mustafa Öztürk, bütün tarımsal ürünlerde olduğu gibi sofralık zeytinde de dünya ile rekabet edebilmek için birim alandan elde edilen ürün miktarını artırıp maliyetleri düşürmek gerektiğini ifade etti.

Muhabir : Bursa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: