Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Yılmaz, Ankara'da Yaşayan Musevi Toplumunun Lideri Özgön'ü Ziyaret Etti

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, tüm kesimlerle kucaklaşmayı kendilerine görev bildiklerini söyledi.AK Parti...

AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, tüm kesimlerle kucaklaşmayı kendilerine görev bildiklerini söyledi.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı, Ankara’da yaşayan farklı kesimlere gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor. Daha önce Hıristiyan cemaatiyle bir araya gelen İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz bu kez de An­kara'da yaşayan Musevi toplumunun lideri Can Özgön'ü ziyaret etti. Hiçbir toplumsal kesimi dışlamadan Çankaya ilçesinde yaşayan herkesi kucaklamayı amaçlayan AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz beraberindeki heyetle birlikte Ankara'da yaşayan Musevi toplumunun lideri Can Özgön'ü zi­yaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Reklam
Reklam

Can Özgön'den Ankara'da yaşayan Musevilerle ilgili bilgi alan Yılmaz, ilçe teşkilatı olarak tüm kesimlerle kucaklaşmayı kendilerine görev bildiklerini ifade etti. Musevi cemaatiyle Osmanlı'dan ge­len tarihsel bağlar bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, bu bağları günümüzde de korumanın önemine değindi. Yılmaz, "Yüz yıllardır bir arada yaşadığımız bir topluluğu ziyaret etmek bizim için bir görev" diyerek ziyaretlerinin sebebini dile getirdi. Yılmaz, bir arada yaşayan toplumlar ve inançlar arasında işbirliği ve kaynaşma anlamında bu tür ziyaretleri sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti heyetine teşekkür eden Can Özgön de bir araya gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Özgön, bu topraklarda doğup büyümüş ve vatani görevini burada icra etmiş bir vatandaş olarak kendisini Türkiye'ye ait hissettiğini kaydetti. Ankara'da yaşayan Musevilerin sayısının geçmişte çok daha fazla olduğunu aktaran Özgön, özellikle 1948'de İsrail devletinin kurulmasının ardından ve 1980 öncesi dönemdeki toplumsal karışıklık yıllarında önemli göçler yaşandığını ve bu sayının azaldığını ifade etti. O yıllarda Ulus bölgesinde bulunan Saman Pazarı ve esnafının da yine Musevilerden olduğunu söyleyen Özgön, bunların zamanla İstanbul'a ya da yurt dışına göç ettiklerini anlattı. Ankara'dan göç eden Musevi cemaatinin birçok üyesinin şu an İstanbul'un önde gelen iş adamları arasında yer aldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Ziyaret sırasında AK Parti Çankaya İl­çe Başkanı Süleyman Yılmaz'a, Başkan Danışmanı Sıdkı Hamidi, Teşkilat Başkam Nutku Akın, Yerel Yönetimler Başkanı Abbas Barış, Medya ve Tanıtım Başkanı Gökhan Aydın ve Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Arcan Çamsoy eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: